Urban Cult
Cool&fun
marketing

BMW M3 kao nadgrobni spomenik!

Obitelj je britancu Steveu Marshu dala izraditi spomenik u obliku njegovog omiljenog modela BMW-a M3 kabrio.
Iako je za života bio Fordov inženjer, privatno je bio pasionirani obožavatelj svih modela iz tvrtke BMW, zbog čega je i dobio nadimak 'BMW Steve', što je bio jedan od osnovnih razloga koji je potaknuo članove njegove obitelji na ovakav neobičan postupak.
 
Od svih BMW-ovih modela, Marsh je najviše volio posljednju generaciju modela M3 u kabrioletskom izdanju, pa je njegova obitelj zahtijevala da se od granita izradi upravo taj model, naravno u prirodnoj veličini.

Nadgrobni spomenik u obliku BMW-a M3 dizajnirao je britanski klesar, no posao izrade prepušten je kineskoj kompaniji čiji su radnici automobil isklesali iz jednog komada. Cijena? 427.500 kuna.

Za spuštanje 1.000 kilograma teškog spomenika na Steveov grob bilo je potrebno dvadeset ljudi i jedna dizalica. Kao šala, pod brisač je ostavljena kazna za nepropisno parkiranje.

Čitava stvar nije prošla bez kontroverzi, pa su tako neki posjetitelji groblja Manor Park u istočnom Londonu, za koje članovi familije i Steveovi prijatelji sumnjaju da su ljubitelji Audija, već izrazili negodovanje po pitanju nedoličnosti ovakvog neobičnog nadgrobnog spomenika.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble