Urban Cult
Kazalište
marketing

Iskosa gledano – kazalište objekta

U subotu, 20. prosinca u 12 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu otvara se izložba „Iskosa gledano – kazalište objekta“ autorica Ivane Bakal i Katarine Radošević Galić.
Interakcijom statuarnih objekata u prostoru autorice propitkuju nedovoljno istražen pravac u kazališnoj umjetnosti – kazalište objekta.

U tri prostorije Galerije ULUPUH biti će raspoređeno 9 kostima/instalacija/lutaka; zajednički potpisanih od autorica Ivane Bakal i Katarine Radošević Galić. Uz kazališnu rasvjetu i zvučnu kulisu: izlošci se u prostoru pretvaraju u Kazalište objekta.  

Cilj je umjetničko istraživanje kazališta objekta kao zasebne kazališne discipline s jedne strane i likovnosti kazališta objekta s druge strane. Primijenjene umjetnice kostimografkinje Ivana Bakal i Katarina Radošević Galić oblikujući zrakoprazni prostor i figure/objekte u prostoru propituju odnose slikarstva, kostimografije, lutkarstva i suvremene umjetnosti uopće. Autor likovnog postava je Mario Beusan.  

Iskosa gledano - kazalište objekta ‒ završni je dio trilogije dviju autorica posvećene kazalištu i likovnom oblikovanju kazališta (Kazalište odbačenih predmeta  2011., Iskosa krojeno  2012. i Iskosa gledano - kazalište objekta  2014.).   Izložba će se moći pogledati do 10. siječnja 2015., radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom i praznikom galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan. 

15. 12. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble