Urban Cult
Književnost
marketing

500 knjiga za put do Francuske

Knjiga „Nauči psa trikovima“ prvijenac je mlade i perspektivne autorice Danijele Stanojević Majerić. Ova zbirka laganih i pitkih priča, izdana 2009. godine, nema baš nikakve veze sa psima; u prvom je planu kritika blagodati suvremenog društva, medijskih fenomena, patrijarhata, društvenih normi i uštogljenih nepisanih svakodnevnih pravila.
Svoju inspiraciju za poigravanje s navedenim autorica pronalazi u svojem svakodnevnom životnom iskustvu: već niz godina radi za redakcije nekoliko kulturnih emisija HRT-a, a okušala se i na komercijalnim projektima poput Big Brothera. Davne 2001. osvojila je prvu nagradu na FAKovom natječaju za najbolju kratku priču, a pri promociji ove knjige služi se nekonvencionalnim metodama interakcije s publikom, koketirajući s performansom.
''Nauči psa trikovima'' u Francuskoj je pak prepoznata kao knjiga koja nosi novi pogled na suvremeno društvo! No to nije sve: naime, uvidom u ideju i rukopise, UNESCO je odlučio subvencionirati rad Danijele Stanojević Majerić na novoj knjizi „Kako ubiti svekrvu?“.  Mladu književnicu tako će primiti u CAMAC, Marnay sur Seine na period do 4 mjeseca.

Nažalost, spomenuti projekt može uspjeti samo ukoliko knjiga „Nauči psa trikovima“ bude prodana u 500 primjeraka. Samo tako autorica će sakupiti novac za odlazak u Francusku. Kako bi pomogli novoj hrvatskoj književnosti da napreduje, pomozite starom hrvatskom običaju da mlada književnica prvo bude priznata u Francuskoj a onda i u Hrvatskoj!

Kako možete pomoći? Tako da postanete prijatelj autorice i kupite knjigu „Nauči psa trikovima“ po cijeni od 79kn direktno od izdavača www.astudio.hr (preko kontakt obrasca ostavite svoje podatke). Knjiga će u najkraćem mogućem roku osvanuti na vašoj kućnoj adresi s posvetom autorice.

Ili pak dođite u Kino Grič u srijedu, 12. svibnja 2010. u 20.30 sati: kupite svoj primjerak knjige na ulazu, uđite u kino, razgovarajte s autoricom i pitajte ju sve što vas zanima. Uživajte u izvrsnom kazališnom komadu Maria Kovača. Taj jedinstveni neponovljivi redatelj, osim što je napravio operetu po predlošku jedne od priča - „Sarma“, posebno za ovu priliku napravio je i kazališni komad. Dada jihad! Povest će vas preko posljednje granice glazbe.

500 KOMADA DO FRANCUSKE je akcija koja vam nudi priliku da na transparentan način pomognete napredak mlade i perspektivne hrvatske autorice! Svi koji kupe knjigu i podrže ovu kampanju, u slijedećoj knjizi "Kako ubiti svekrvu?" biti će u zahvali imenom i prezimenom pobrojani.

Neka vam autorica postane fejsbuk prijateljica! – ADD-ajte ju! Posjetite stranice: http://danijelasm.wordpress.com/ i saznajte nešto više o Danijeli i pročitajte dio engleske verzije „Nauči psa trikovima“ na: http://nptricks.posterous.com/
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble