Urban Cult
Književnost
marketing

Radionica tekstopisanja u glazbi

U Centru za kulturu Trešnjevka od 18. do 20. svibnja 2010. godine u terminu od 18 do 21 sat održat će se radionica tekstopisanja u glazbi.
Voditelj Stribor Jurčić polaznike će upoznati s temama kao što su kreativni autorski procesi, odnos glazbe (melodije, harmonije i aranžmana) i teksta u glazbenom djelu s riječima, prerada autorskog glazbenog djela s riječima, položaj tekstopisaca u suvremenoj diskografiji i u Hrvatskom društvu skladatelja, autorskopravna zaštita tekstopisaca, izvođački aspekti interpretacije teksta u glazbenoj izvedbi, iskorištavanje tekstova glazbenih djela s riječima sinkronizacijom u audiovizualnim i kazališnim djelima, te daljnji oblici korištenja tekstova bez glazbe (promidžbene poruke, natpisi na proizvodima i dr.).
 
Radionica će se prvenstveno odvijati u smjeru kreativne suradnje između tekstopisanja, skladanja i aranžiranja u suvremenoj glazbi, a njen osnovni cilj je da se kroz rad na konkretnim djelima predoče dobri i loši primjeri, izbjegnu često ponavljane greške, prošire kreativni horizonti i steknu korisna znanja iz područja izravno ili neizravno vezanih uz tekstopisanje.
 
Radionica je stoga namijenjena tekstopiscima koji rade isključivo ili pretežno tekstove bez glazbe ili tekstove za već stvorenu tuđu glazbu, glazbenim autorima koji pišu i tekstove i glazbu, kao i kantautorima koji uz vještine tekstopisanja i skladanja vladaju i izvođačkim vještinama.

Kotizacija za radionicu iznosi 200,00 kn za sva tri dana. 
Upisi u radionicu traju do 17. svibnja 2010. godine, a upisati se može u tajništvu Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1(pon - čet: 10 - 21 sat, pet: 10 - 16 sati). Info: 01/3027 411 ili 091/3027415. 

www.cekate.hr
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble