Urban Cult
Kazalište
marketing

Obilježavanje 4. godišnjice smrti Vesne Parun monodramom "Ja koja imam nevinije ruke"

Izvedbom monodrame Vesne Tominac Matačić Ja koja imam nevinije ruke, u subotu 25. listopada obilježit će se 4. godišnjica smrti najveće hrvatske pjesnikinje Vesne Parun.  Početak je u 20 sati.
Također, monodrama je na  repertoaru  24. i 27. listopada te 11. i 12 studenog  u &TD-u, s početkom u 20 sati.  

Predstava je fokusirana na stvaralaštvo i intimni svijet Vesne Parun.Osim najvažnijih epizoda iz njezina života, gledatelji se kroz predstavu prisjećaju poznatih i manje poznatih lirskih uradaka ove značajne umjetnice.  

Predstavu su osmislili glumica Vesna Tominac Matačić, koja je odabrala tekstove,  kazališni redatelj Ivan Leo Lemo, koji potpisuje koncept i režiju predstave te producentica Tatjana Aćimović.  

Tekst našeg poetskog uprizorenja satkan je većinom od manje poznatih, proznih i autobiografskih tekstova te najupečatljivijih, strašću i ljepotom protkanih pjesama koje je Vesna Parun ostavila iza sebe. Tekstovi se nižu otkrivajući život, detalje iz života, uzroke boli i nemoći ali nadasve odnos pjesnikinje spram istoga toga života kao i stvaralaštva, poezije, jezika, riječi
, ističe glumica Vesna Tominac Matačić, koja se niz godina bavi interpretacijom i istraživanjem stvaralaštva Vesne Parun.  

Originalnu glazbu za predstavu “Ja koja imam nevinije ruke” skladali su Ozren K. Glaser i Zvonimir Dusper - Dus, kostimografiju potpisuju dizajnerice Dies Gaudii, a oblikovanje svjetla Miljenko Bengez.  

Predstava je nastala u produkciji Zagrebačkog glumačkog ateljea.

22. 10. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble