Urban Cult
Kazalište
marketing

Čuj, Hamlete, čuj premijerno u &TD-u!

Argentinska redateljica sa zagrebačkom adresom, Renata Carola Gatica u listopadu na daske &TD-a postavlja predstavu Čuj, Hamlete, čuj, čiju dramaturgiju potpisuje, također argentinka J. SequiraPremijera ove slobodne verzije Hamleta, na rasporedu je 10. listopada u &TD-u, s početkom u 20 sati. Izvedbe su zakazane za 11. i 12. listopada. U predstavi glumi cijela plejada mladog hrvatskog glumišta: Dean Krivačić, Maja Katić, Zrinka Kušević, Zrinka Antičević, Ivana Pavlović i Sven Jakir.
Zemlja sinova

Ono što djelo čini klasikom sposobnost je postavljanja pitanja na koje vrijeme još nije uspjelo odgovoriti. Hamlet kao da iz dubine beskonačnog oceana na naše obale donosi probleme koji čovječanstvu ne daju mira, a proizlaze iz svijesti o smrti. Sagledavanje konačnosti života tjera nas da preispitamo njegov smisao. Kako bi valjalo živjeti život? To pitanje doseže jedinstvenu poetsku moć u Shakespeareovoj predodžbi da cijeli je svijet pozornica, a muškarci i žene tek glumci. Kako odglumiti dramaturgiju života? Jesmo li ili nismo protagonisti svog vlastitog djela? Tko piše sadržaj naše egzistencije? Biti ili ne biti prožima čovjekova promišljanja o smrti i misteriju onoga što dolazi nakon nje, ali podmeće nam još jednu nedoumicu, onu o identitetu.

Ova slobodna verzija Hamleta tankoćutno je svjedočanstvo o sukobu  između nas i očevog duha, onog koji nas uhodi iz mraka i šapće nam na uho, prikaze koja od nas traži da djelujemo u njezino ime, koja nam određuje put i zahtijeva od nas da poslušamo naslijeđe koje nosimo na plećima, a da ga nismo tražili, naslijeđe krvi, kulture, prošlosti, tradicije. Kako poslušati ono što traži otac, ono na što nas obvezuje dug ljubavi, a istovremeno poslušati i sami sebe? Je li moguće emancipirati se od dramaturgije oca, od željeznog zakona kralja? Noć oslobađa mračne misli u kojima čuče prikaze. Vrijeme je sišlo s uma, a nesnosan smrad stalan je u zemlji sinova. Smrdi na spaljeno meso. Jazmin Sequeira, dramaturginja      

Premijera: 10. 10.2014.
Izvedbe: 11., 12.10. te 21. i 22.11.

Režija: Renata Carola Gatica
Dramaturgija: Jazmin Sequeira

Igraju: Dean Krivačić, Maja Katić, Zrinka Kušević, Zrinka Antičević, Ivana Pavlović, Sven Jakir
(video)
Zlatko Krivačić, Mladen Katić, Jorge Pablo Gatica

Prijevod: Marta Maglov
Scenografija/ Kostimografija: Patricio Alejandro Aguero
Video: Josip Ivančić, Zoran Vujić
Grafičko oblikovanje: Joško Gamberozić
Fotograf: Kristijan Smok, Damir Žižić
Inspicijentica: Jelena Erceg
Tehnički realizator: Krunoslav Dolenec
Majstori svjetla: Miljenko Bengez  i Damir Kruhak
Tehničar svjetla: Mario Vnučec i Boris Bogojević Bogi
Majstori tona: Danijel Škrbo i Vlado Horvatić
Majstorica maske: Iva Dežmar
Garderobijerke: Đurđa Janeš i Jagoda Kolenko
Majstor scene: Stipo Katavić
Scenski radnici: Željko Mikin i Dubravko Dolenec
Rekviziter: Mladen Božović
Hvala:Tamara Kućinović

5. 10. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble