Urban Cult
Književnost
marketing

Književna nagrada za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade

Odajući počast prerano preminulom kolegi Zvonku Todorovskom, nagrađivanom autoru knjiga za djecu i mlade,  Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (HDKDM) ljetos je raspisalo natječaj za novu književnu nagradu Zvonko za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade.
Tročlani je žiri u sastavu Rober Mlinarec, pisac i urednik, Silvija Šesto, spisateljica, urednica i predsjednica Hrvatskog društva za djecu i mlade, te Snježana Babić Višnjić spisateljica i predsjednica žirija, nakon pomna iščitavanja čak 61 prispjelog rukopisa koji je odgovarao propozicijama natječaja odlučio da je pobjednica prvog natječaja Zvonko  Nena Lončar i njezin roman „Šest guba čarolija i jedan užas na kvadrat“.

Nagrađenoj će se dodijeliti medalja i tiskati knjiga, te će dobiti 100 autorskih primjeraka nagrađena djela. Svečana će dodjela nagrade biti u subotu, 11. listopada 2014. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, u 12 sati. Uz nagrađeni, pohvaljeni su rukopisi Josipa Sanka Rabara „Priče i bajke za djecu“, Irene Pušnik „Dora iz 5.a“ i Daje Globan Kovačević za „Čarobnjak rebusa“.

Tematska raznovrsnost i stilske vještine prispjelih rukopisa nadišli su očekivanja žirija koji je zaključio da mnoga od  61 djela zaslužuju da se jednom nađu na policama knjižara. Time je misija Društva da potakne pisce i druge koji imaju ideju za roman namijenjen djeci i mladima potpuno ispunjena i, dapače, pokazala da imamo mnogo autora koji pišu, samo im treba stvoriti prostora i omogućiti da njihove riječi i misli dopru do onih koji su ih nadahnuli i kojima su namijenjene – našim najdražima.

30. 9. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble