Urban Cult
Cool&fun
marketing

Izgradio prečac kroz livadu i naplaćuje cestarinu!

Šezdesetdvogodišnji Mike Watts izgradio je privremenu cestu kroz livadu kako bi omogućio vozačima da uz novčanu nadoknadu skrate putovanje za 14 km.
Sve je počelo u veljači kada su lokalne vlasti bile prinuđene zatvoriti dionicu puta A431 između britanskih gradova Bristola i Bata zbog sanacije klizišta. Vozila su zbog toga morala koristiti zaobilaznicu u dužini od 14 kilometara.

I dok su vozači u sebi gunđali što moraju putovati duže nego inače, Watts je vidio šansu za zaradu. Za samo dva je tjedna izgradio preko obližnjeg polja zemljani put dugačak 365 i širok 7 metara i počeo naplaćivati cestarinu.

Cesta je otvorena u petak, 1. kolovoza, a vožnja u jednom smjeru vlasnike automobila košta 2 funte (20 funti za 12 vožnji), dok motociklisti plaćaju 1 funtu (10 funti za 12 prolazaka) kako bi skratili svoje putovanje.   Mike Watts je u izgradnju i održavanje puta uložio 300.000 funti (oko 380.000 evra).

Na osnovu prometa tijekom prvih nekoliko dana, on je uvjeren da će za pet mjeseci eksploatacije, koliko će trajati radovi na sanaciji klizišta, povratiti uloženi novac i dodatno zaraditi.
7. 8. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble