Urban Cult
Kazalište
marketing

Sramežljiva gledateljica iznenadila publiku

Subotnje otvaranje osamnaestog festivala Zadar snova, ujedno i dvanaesta izvedba na ove godine maratonskom izdanju desetog Festivala novog cirkusa, malo je koga ostavilo ravnodušnim! Španjolska skupina Pakipaya na zadarskom je Forumu izvela svoju hvaljenu i nagrađivanu predstavu „Shake, Shake, Shake!“.
Više od tisuću gledatelja aplaudiralo je gostima iz Katalonije, a mnogi su im imali potrebu i osobno čestitati nakon izvedbe, fotografirajući se uz glumce koji su ih „povukli za nos“.

– Svaka čast, dobro ste nas prešli! – moglo se čuti iz mnogih usta, dok su se akrobati samo skromno smješkali. Junak predstave Tony, naime, još na početku predstave iz publike izabire „slučajnu“ volonterku, sramežljivu djevojku koja bi najradije propala u zemlju od srama, a kamoli sudjelovala, no publika je konstantno bodri da baš ona bude ta odabranica! I nesvjesna da je uhvaćena u zamku, ista ta publika u kulminaciji predstave doživljava šok nad obratom – stidljiva djevojka transformira se u vještu akrobatkinju i, nakon prvih nespretnih zamaha (kako to već sa slučajnim prolaznicima se i očekuje), ona uspješno polijeće zrakom dok ju partner baca u tehnici korejske kolijevke.

Partner umjesto trapeza, i to je sve što je potrebno da jednu od nas transformira u zapanjujuću akrobatkinju! Majstorski izvedeni dramaturški postupci zbog kojih je više od tisuću Zadrana i njihovih gostiju povjerovalo u serviranu priču, jedan je od razloga zašto je ova predstava osvojila brojne publike svijeta, ali i nagrade na različitim festivalima. Ona je naoko tek „još jedna“ zabavna ulična predstava kod koje ćemo zastati jer se čini atraktivnom, no istodobno nam servira iskustvo kojem se uopće nismo nadali.

Gostovanje Pakipaye u Zadru dio je decentralizacije jubilarnog izdanja zagrebačkog Festivala novog cirkusa, a osim predstave posjetitelji Zadra snova mogu još do 8. kolovoza u kulturnom centru ACME razgledati i izložbu „Nova magija“ koju realiziraju organizacije s Clubture platforme – Room 100, Mala performerska scena, Zadar snova i Škatula. Izložba kroz fotografije i video zapise predstavlja novomagijske umjetnike koji su gostovali u Zagrebu kroz proteklo desetljeće, ali i neke koji još nisu stigli do Festivala novog cirkusa.

Programi festivala u narednim mjesecima objavit će se uskoro na službenim web stranicama www.cirkus.hr.

5. 8. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble