Urban Cult
Kazalište
marketing

Ljetna turneja velikogoričkih prinčeva iz komedije ''I živjeli su sretno''

Nakon 30. izvedbe na Goričkim večerima četiri princa iz komedije „I živjeli su sretno…?“ krenuli su na drugu ljetnu turneju.
Počeli su ju u Korčuli nastupivši 31. srpnja u Domu kulture Korčula. Slijede gostovanja u Drnišu,  "Glumištu pod murvom" u Skradinu (1.8.), 58. ljetnim priredbama u Krku (4.8.), a turneju završavaju 35. izvedbom u Ninu 10. kolovoza.

Predstava „I živjeli su sretno..?“, čiji je tekst napisala Nina Horvat, a predstavu režirala Frana Marija Vranković, svoju je premijeru imala 12. prosinca 2012. godine na Sceni Gorica te je gostovala diljem Hrvatske te sudjelovala na nekoliko festivala. Tekst predstave dobio je nagradu Teatra.hr za najbolji domaći tekst u 2012. godini.

U ovoj crnoj komediji na sceni se pojavljuju četiri princa iz bajki koji su u bajkama zapostavljeni jer su glavne  junakinje njihove odabranice. Što se događa kada prinčevi iz bajki preuzmu glavnu riječ i kad iz zakulisja stupe na scenu otkrivaju u ovoj predstavi Trnoružičin, Pepeljugin, Sirenin i Snjeguljičin princ.

Dolaze u prvi plan i iz davnog vemena bajke premješteni su u suvremeni svijet u kojem se gotovo sve svodi na izgled i novac. Usprkos tome, Trnoružičin princ i dalje vjeruje u ljubav i misli da će nakon "uzimam" zauvijek živjeti sretno. Iako ga je pomalo strah samog vjenčanja, presretan je što se za manje od dvadeset i četiri sata ženi Trnoružicom.

Međutim, njegovi najbolji, oženjeni prijatelji, na momačkoj večeri pokušavaju objasniti da ništa nije onako kako se čini i da su male šanse da će u braku biti sretan. S obzirom na svoje neuspjele brakove, misle da se nije mudro ženiti... Postavlja se pitanje što je zapravo sreća tih javno eksponiranih likova, a što tek dobro skrojeni PR i novinarska pompa i postoji li ljubav uopće. Jesu li današnji prinčevi u stanju nositi se s tako velikim zadacima?

Prinčeve utjelovljuju mladi glumci Ivan Bošnjak i Ivan Grčić Trnoružičinog, Ivan Magud Pepeljuginog, Adrian Pezdirc Snjeguljičinog te Filip Vidović Sireninog.

1. 8. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble