Urban Cult
Cool tura
marketing

Rock'n'roll za dva miša i Debela slave

U subotu 24. travnja u Maloj sceni će se u 17 sati obilježiti stota izvedba predstave Rock'n'roll za dva miša, a u 19 sati dvjestota izvedba predstave Debela.
Predstava Rock'n'roll za dva miša nastala je prema motivima poznate Ezopove basne o seoskom i gradskom mišu, čiju su radnju pisac Ivor Martinić i redatelj Ivica Šimić premjestili u suvremenost, a Luka Juričić i Damir Klemenić (u alternaciji s Igorom Kovačem) dobili gitare u ruke te kroz originalne r'n'r songove Alena Kraljića i Damira Klemenića vode publiku kroz priču o dva miša. Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina. Premijera je bila početkom rujna 2008. godine, a do danas ju je vidjelo 16 000 gledatelja u Maloj sceni i na gostovanjima.

Ezopova basna Seoski miš i gradski miš doživjela je nebrojene adaptacije i scenska uprizorenja. S razlogom! Iz Ezopovih daljina ova basna šalje pouku i našem vremenu tako izrazito obilježenog konzumerizmom i materijalizmom. U našem rock’n’roll vremenu u kojem se granice između sela i grada gube, a granice između materijalnog i duhovnog sve više produbljuju u korist materijalnog, naša predstava postaje poziv za očuvanje duhovnih vrijednosti i poruka djeci da se vrijednosti kao što su obitelj, ljubav, prijateljstvo i mir ne mogu kupiti novcem. 
 
Premijera predstave Debela bila je u veljači 2008. godine, a predstava je u prva tri mjeseca igranja već imala stotu izvedbu te je u kratkom roku postala najpopularnija hrvatska predstava za mlade koju je do danas vidjelo gotovo 29 000 gledatelja. Nastala je prema istoimenom nagrađivanom i čitanom romanu za tinejdžere spisateljice Silvije Šesto Stipaničić, koji je dobio Nagradu I. B. Mažuranić, a uvršten je i na Časnu listu IBBY-ja među najbolje svjetske romane za djecu i mlade. Roman je prilagodila Snježana Banović, koja je i režirala predstavu te odabrala glazbu. Velikoj popularnosti predstave pridonijela je sjajnom izvedbom glavna glumica Ana Begić, koja je u drugoj sezoni igranja dobila alternaciju, Lanu Gojak. Osim njih, igraju i Iva Mihalić (u alternaciji s Majom Katić), Igor Kovač i Luka Juričić.
 
Predstava je gostovala na Bok festivalu u Bjelovaru, Špancirfestu u Varaždinu i Festivalu HC ASSITEJ u Čakovcu 2008., gdje je Ana Begić za izvrsnu interpretaciju tinejdžerice u ovoj predstavi dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu, uz obrazloženje da je “Ana Begić glumica idealna za utjelovljene hrvatske Bridget Jones”.
 
Ulaznice za obje predstave se mogu rezervirati online na www.mala-scena.hr i telefonski na 468 3352.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble