Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvoren natječaj za proljetni festival fotografije

U suradnji sa Kulturom promjene SC i pod generalnim sponzorstvom EPSON Hrvatska, po drugi puta priprema se foto-manifestacija, festival fotografije u izdanju Organa Vida. Ovaj jednodnevni proljetni festival održati će se u subotu, 15. svibnja 2010. u prostorijama kluba SC, u Studentskom centru u Zagrebu.
U cilju promoviranja fotografske kulture u nas i oko nas, gdje postoji velik broj talentiranih mladih, ali i ostalih fotografa, Organ Vida organizira drugi po redu, jedinstveni festival fotografije u Zagrebu. Tom se manifestacijom želi poručiti javnosti da fotografija ne umire, već da, njen utjecaj kao jednog od najjačih medija današnjice jača i pronalazi put svoje realizacije. 

Kao i obično, pred festival se raspisuje javni natječaj na zadanu temu. Kako je ovo proljetni festival i njegova tema je prikladna, a to je - POKRET

Pokažite kako ste vi zabilježili, doživjeli i realizirali neki pokret odnosno kretanje. To može biti zaustavljeni pokret, snimke gibanja ili pak igranje sa panningom. Budite kreativni, duhoviti, nepredvidljivi i dopustite si maksimalnu slobodu u pristupu tematike.

Najbolje fotografije biti će izložene na samom festivalu, a sve troškove izrade fotografija podmiruje Organ Vida, koji će fotografije ispisati na profesionalnim foto printerima. Fotografije sa izložbenog festivalskog postava krenuti će zatim na turneju po hrvatskim gradovima gdje će se izložiti u galerijama i prikladnim prostorima. Sve fotografije ostaju u vlasništvu autora koji će svoje fotografije dobiti nakon izložbi.

Uvjeti i propozicije natječaja:
Natječaj je otvoren za sve amaterske i profesionalne fotografe. Primaju se fotografije načinjene digitalnom ili analognom tehnikom, kolor i crno-bijele. Pozivamo vas da se pokrenete zajedno s proljećem i pošaljete svoje fotografije na natječaj putem submission forme gdje trebate popuniti aplikacijsku formu sa svojim podacima i životopisom te poslati do tri fotografije na zadanu temu (POKRET). Fotografije pošaljite kao .jpg datoteku, s900 px po dužoj stranici. Autori odabranih fotografija biti će o svemu pravovremeno obaviješteni zajedno s uputama kako pripremiti fotografiju za ispis. Natječaj traje do 24.04.2010. 

Izložbu će popratiti razna predavanjafotografske radionice i prezentacije gostiju i suradnika Lomography CroatiaSvijet fotografijeudruge Treće mjestoPraxisa i ostalih. Dobru zabavu osigurati će DJ i koncert, a posjetitelji će na samom festivalu moći glasati za tri najbolje fotografije koje će biti prikladno nagrađene. 


Okvirni raspored festivala:
Izložba fotografija biti će postavljena već od jutra.
12:00–14:00 h – REFOTO PREDAVANJE: ESTETIKA FOTOGRAFIJE by Ivana Tomanović, MOTIVI U FOTOGRAFIJI by Milan Živković
14:00–16:00 h – CAHAYABOX FOTO RADIONICA
16:00–18:00 h – OBRADA FOTOGRAFIJE by TOMISLAV DOLENEC
18:00–20:00 h – ISPIS FOTOGRAFIJA BY EPSON, kratko predavanje o ispisu by Milan Živković
20:00 – SLUŽBENO OTVORENJE IZLOŽBE
20:00 – 22:00 h - GLASANJE
22:00 h - PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 


Ne propustite sudjelovati u natječaju, radionicama i posjetiti proljetni festival fotografije Organ Vida, upoznati fotografe i druge kreativce, steći nova iskustva i uz sve to još se dobro zabaviti!
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble