Urban Cult
X files
marketing

Kiša meteora uzbunila Amerikance

Prošle noći na nebu iznad Amerike je zabilježen jedan od rijetkih prirodnih fenomena, kiša meteora, koja je neke od svjedoka oduševila, dok su se neki našli u panici, misleći vjerojatno da se radi o invaziji vanzemaljaca.
Kiša meteora zabrinula je mnoge građane te su u jednom trenutku telefonske linije mjerodavnih službi bile zagušene.

Meteori su viđeni u Winsconsinu i Iowi, a iako su samo manji komadi krhotina iz svemira, na američkom nebu izgledali su kao vatrene kugle.

Svjedoci su vidjeli jedan veći i nekoliko manjih meteora, a prognostičari najavljuju da će kiša meteora koja je počela početkom travnja trajati još nekoliko dana.

Inače, meteoridi se smatraju brojnijim tijelima Sunčeva sustava. Na stranici E-škole objašnjavaju da su tijela malih dimenzija, najviše do nekoliko metara.

'Meteoridi u atmosferi Zemlje dostižu brzine od 12 do 72 km/s. Meteori koje viđamo navečer dostižu Zemlju i u njenu atmosferu ulaze znatno manjim brzinama i u manjem broju nego jutarnji meteori, što je posljedica rotacije i revolucije Zemlje, pa je stoga, općenito, više meteora vidljivo u jutarnjim satima. Premda je većina meteorida male mase, tzv. mikrometeoridi koji su veličine zrnca pijeska, ova tijela imaju, uslijed svoje velike brzine, značajnu kinetičku energiju. Naglim usporavanjem meteorida u Zemljinoj atmosferi kinetička energija prelazi u toplinsku i svjetlosnu.'
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble