Urban Cult
Film
marketing

Film koji je prvi vikend pogledalo samo 11 ljudi

Najnoviji film američke glumice Ume Thurman prestao se prikazivati u Velikoj Britaniji nakon što ga je na vikend-otvaranju pogledalo samo 11 osoba.
Film je u 48 kinodvorana diljem Amerike pušten u rujnu, a prvog vikenda prikazivanja zaradio je samo 93 tisuće dolara. Nadajući se boljoj sreći u Europi, Motherhood se počeo ekskluzivno prikazivati u londonskom Apollo West Endu u Piccadilly Circusu.

Prvog vikenda otvaranja film je zaradio sramotnih 132 dolara. Prvog dana prikazivanja film je pogledao samo jedan čovjek, dok se drugi dan pojavilo 10 ljudi. U Velikoj Britaniji je, dakle, 11 ljudi pogledalo ovu komediju prvog vikenda prikazivanja, pa i ne čudi što su je ubrzo maknuli s programa.

Na stvaranje filma utrošeno je tek pet milijuna dolara. Producentica Jana Edelbaum bila je zapanjena. "Šalite se! Film je zasigurno probio rekorde gledanosti!", izjavila je, a kada su joj objasnili da je film doživio neuspjeh, razočarano ga je branila: "Motherhood nije loš film. Gledala sam filmove koji nisu ni upola dobri kao naš", rekla je.
Iz tvrtke Metrodome, koja je zadužena za promoviranje filma i dežurni je krivac za njegovu propast, izjavili su kako se nadaju da će DVD izdanje zabilježiti veći uspjeh.

Osim Ume Thurman, u filmu glumi nominirana za Oscara Minnie Driver, dobitnik Zlatnog globusa Anthony Edwards te dvostruka dobitnica Oscara Jodie Foster, a radnja se događa u samo jednom danu i prati majku pod stresom koja se jedva nosi sa svim obavezama.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble