Urban Cult
Glazba
marketing

Novi singl i spot kao najava za novi album

Nakon sedam godina diskografske stanke, vratili su se ozbiljniji, ali jednako atraktivni i ''svoji''!
Bolesna braća – Bizzo i Baby Dooks - ni ovoga puta vas svojim pjesmama neće ostaviti ravnodušnima. U travnju izlazi njihov album "Veliki umovi 21. stoljeća", a prvi i najavni singl s albuma, koji već osvaja radijske top liste, je pjesma 'Stari reper'.
  
Da su nove pjesme Bolesne braće jedva dočekane govori u prilog i podatak da je pjesma 'Stari reper' već 2 tjedna broj 1 na Top listi singlova Otvorenog radija!
Nakon ekskluzive na Otvorenom radiju pjesma je krenula u osvajanje slušatelja i top lista ostalih radijskih postaja u Hrvatskoj pa vjerujemo da će zarazni refren "...Ove godine nemamo hit..." osvojiti slušatelje i glazbene urednike na prvo slušanje.

Bolesna braća su za pjesmu "Stari reper" snimili spot čija se regionalna premijera očekuje ovaj ponedjeljak, 29.3. na MTV-u dok će hrvatska premijera biti na 1. april u emisiji Vip music club LP i to nije šala! :) 
 
Spot je sniman pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonze i govori o gorkoj sudbini starog repera a Bizzo i Baby Dooks uspijevaju završiti čak i u policijskoj marici!
Bizzo Brigante
Kakav nam album kojeg su nazvali "Veliki umovi 21 stoljeća" spremaju 'Bolesnici'?
- Album smo radili dugo, guštali smo se i eksperimentirali to jest radili pjesme kako nam je došlo, kako nas je zafuralo, bez ograničenja samo na hip-hop, što naravno ne znači da smo ga se odrekli. Hip hop nam je baza i kamen temeljac. Znači, reppali smo, pjevali, svirali i producirali, trudili se da u zvuku bude drukčiji od ostalih hip hop izvođača i izdanja – izjavio je Bizzo.

Ističe kako će album možda slušatelje na prvu šokirati, pogotovo one koji su navikli na staru Bolesnu Braću, ali isto tako ovim albumom će proširiti raspon slušatelja, jer su i sami oduvijek konzumenti i štovatelji raznih glazbenih stilova (od funka,  elektronike, alternative, rocka, punk rocka…). Ovaj su albumu radili pod utjecajem bandova koje su slušali tijekom života.
Baby Dooks
S live bandom vrhunskih glazbenika i gostiju na albumu koji su proširena obitelj Bolesne Braće ovaj album je za razliku od prošlog ('Radio Fanfara') koji je bio savršen za vožnju autom, i kao da ''na tripu'' slušate ironično sarkastično bolesnu radio stanicu, rađen za live nastupe i kad se sluša uživo zvuči još ''glasnije, moćnije i s jajima'' kako sami ističu.
 
Gosti na albumu "Veliki umovi 21 stoljeća" su Maya Azucena, Kristijan Beluhan, Edo Maajka, Ida Prester, Dino Dvornik i  nekoliko Rap legendi iz US. Pjesme su o temama koje nas svakodnevno okružuju, od bračne nevjere, dizanja kredita, frustracije starih muzičara koji pokušavaju napravit hit, nabrijanih klinaca koji bi uspjeli u rap svijetu, o voajerizmu, životu u gradu, i mržnji prema političarima..

Produkciju potpisuje Dooks (osim "Majmun Chite'' koju je producirao Koolade), a Bizzo je bio zadužen za ideje.

- Album je malo ozbiljniji, ali stari fanovi će sigurno doći na svoje. Pogotovo na pjesmama "Majmun Chita", "Operi se", "Mali Dečko", "Utjeha kod Đurđe",  "Papak"... Radili smo kao i obično album sa 15 singlova, makar ima 12 pjesama hahaaa… Naslovnicu i dizajn albuma radi ekipa iz "Bože Sačuvaj" i mislimo da će bit zabranjen čim izađe! – poručuju Bolesnici.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble