Urban Cult
Izložbe
marketing

Galerija Klovićevi dvori

U Noći muzeja galerija Klovićevi dvori organizira razne izložbe i druge programe za posjetitelja.
Izložba / Damir Sokić – SLIJEPE ULICE
Retrospektivni pregled rada jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih umjetnika, Damira Sokića, novo je izložbeno izdanje iz ciklusa prvih retrospektiva koje Galerija Klovićevi dvori producira od 2006. godine. Ova izložba sadržava antologijska djela Sokićeva opusa nastala od sredine sedamdesetih godina prošlog stoljeća do danas.
Kustos izložbe: Marina Viculin

Više informacija: http://www.galerijaklovic.hr/izlozba/damir-soki%C4%87-slijepe-ulice  

Izložba / APATIJA

Izložba Apatija, nakon što je u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre i HDLU Istre bila postavljena u prostorima tih ustanova u Puli (MSUI, Sv. Ivana 1 i MMC Luka, Istarska 30) od 25.10. – 17.11., otvorena je 19.12.2013. u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu. Na zagrebačkoj izložbi, koja je s manjim razlikama uglavnom identična onoj u Puli, predstavlja se pedesetak hrvatskih autora zastupljenih sa stotinjak radova.
Kustos izložbe: Mladen Lučić

Više informacija:  http://www.galerijaklovic.hr/izlozba/apatija  

Radio student u GKD

U prostoru Klovićevih dvora Zagrebački Radio Student pobrinuo se za party dostojan žednog intelektualca u vama. Radio koji nije za svakoga već 18 godina žari i pali i mlade i stare (oštećene) uši programom koji se zasniva na entuzijazmu voditelja i dj-a koji imaju želju slušateljima predstaviti glazbu i mišljenja izvan okvira. U sklopu 35 emisija koje se emitiraju u programu tjedno, Radio Student daje prostor onim temama i sadržajima za koje drugi mediji nemaju sluha niti ideje, a pritom radi nepohodnu edukaciju novih naraštaja novinara, glazbenih urednika, spikera... Početak u 21 sat.

Više informacija: http://www.radiostudent.hr  

Radionica aikido umjeća


Dobroslav Jakovljević, voditelj Aikido društva Zagreb, za posjetitelje Klovićevih  dvora u Noći muzeja vodi radionice aikido umijeća u prostorijama Galerije. Svi posjetitelji mogu iskusiti aikido kroz elementarne vjezbe disanja, koordinacije uma i tijela i komunikacije s partnerom kroz pokret. Radionici je moguće pristupiti cijelu večer i, jasno, besplatna je. Odjeća i prethodno iskustvo nisu preduvjet. Početak u 21 sat. Više informacija: www.aikidozg. com  

Kula Lotrščak   Izložba / Gdje zaustaviti pogled?

Izložba fotografija o povijesti Kule Lotrščak i o znamenitostima na koje se pruža pogled s njezinog vidikovca. Kroz tri etaže Kule ispričana je priča o Donjem i Gornjem gradu koji vjekovima traže nove načine komunikacije čineći dva pola zagrebačke svakodnevice: onaj užurbani, poslovni i gospodarski dolje, te onaj usporeniji, kontemplativniji gore na brežuljku Griču - mjestu muzeja, galerija, crkava i riznica, španciranja i fuliranja.

Više informacija: http://www.galerijaklovic.hr/event/kula-lotr%C5%A1%C4%8Dak  

Koncert / Dražen Franolić


Dražen Franolić (Biograd na Moru, 1961.) nakon dugogodišnjeg sviranja gitare prelazi na arapsku lutnju i orijentalne utjecaje, uvijek uključujući improvizaciju. S Kamenkom Ćulapom na udaraljkama (bendir, tar, dombek, udu) za izdavačku kuću Geenger Records snimio je album Bujrum (2013.), nakon što su surađivali i na albumu Česma (2009). Sam je snimio potpuno improvizirani album Melankolije (2011.). Nastupao je na festivalima moderne, etno i jazz glazbe (Muzički biennale, Lent, Trnfest, Kontrada festival, Nebo, Velky Spalicek, Proljetna revija jazza, Večeri na Griču) te na samostalnim koncertima (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija, Češka, Bosna, Srbija). Najznačajniji jam session Dražen Franolić imao je s udaraljkašem Hamidom Drakeom te saksofonistom i klarinetistom Assifom Tsaharom na Earwing Jazz Festivalu u KSET-u (Zagreb, 2003.). Početak u 21 sat.

Više informacija: www.franolic-oud.com 

30. 1. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble