Urban Cult
Književnost
marketing

Promocija knjige Utorkinje Monike Peetz

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ulica 5) 20. siječnja 2014. godine u 18 sati održati će se promocija knjige Utorkinje, suvremene njemačke spisateljice Monike Peetz. Na promociji će sudjelovati Krešimir Maligec, urednik biblioteke Feniks, Dalibor Joler, prevoditelj i Vlatka Filipčić-Maligec, moderatorica događanja.  
Svjetska uspješnica o prijateljstvu pet žena posve različitih karaktera i zanimljivih životnih sudbina. Upoznavši se prije pet godina na tečaju francuskoga jezika, prijateljstvo njeguju družeći se svakoga prvog utorka u mjesecu u francuskome restoranu, a jednom godišnje na zajedničkom putovanju. Judith je nesigurna tajnica koja uz pomoć ezoterije i istočnjačke mudrosti traži svoj vlastiti put.

Caroline je uspješna i elokventna odvjetnica, Eva brižna majka četvero djece i liječnica s neostvarenom karijerom, mlada dizajnerica Kiki pokušava uspjeti u poslu i napokon se sretno zaljubiti, a Estelle je imućna mondena dama britkoga jezika. No, ovogodišnje putovanje bit će u mnogočemu posebno.

Judith je nedavno preminuo muž i ona želi dovršiti njegovo započeto i teškom bolešću prekinuto hodočašće u Lourdes. Polazeći na hodočašće prijateljice ni ne slute da će se na netaknutim fasadama njihovih uspješnih i sretnih građanskih života pojaviti prve pukotine. Na vidjelo će izaći istine koje će im iz temelja promijeniti živote, a prijateljstvo staviti na kušnju.

Ovaj duhoviti i intrigantni roman čita se u jednome dahu. Monika Peetz jedna je od najpopularnijih suvremenih njemačkih spisateljica. Godine 2010. objavljuje svoj prvi roman Utorkinje, a 2012. njegov nastavak Sedam dana bez. Prema njemačkome tjedniku „Der Spigel“ Utorkinje su jedna od najvećih europskih i svjetskih uspješnica proteklih godina. Dosad je preveden na petnaest jezika, a samo u Njemačkoj prodan je u 800.000 primjeraka. Prema romanu Utorkinje 2011. godine snimljen je i igrani film.  

Bilješka o autorici:
Monika Peetz studirala je njemačku književnost, komunikacijske znanosti i filozofiju na Sveučilištu u Münchenu. Nakon toga radila je u reklamnoj agenciji i izdavaštvu. Od 1990. do 1998. radi na Bavarskome radiju kao dramaturginja i urednica, a od 1998. godine scenaristica je u Njemačkoj i Nizozemskoj. Monika Peetz jedna je od najpopularnijih suvremenih njemačkih spisateljica. Od 2004. do danas objavila je niz televizijskih scenarija. Godine 2010. objavljuje svoj prvi roman „Utorkinje“, a 2012. njegov nastavak „Sedam dana bez. Prema njemačkome tjedniku „Der Spigel“ Utorkinje su jedna od najvećih europskih i svjetskih uspješnica proteklih godina.

17. 1. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble