Urban Cult
Cool tura
marketing

Rođendan umjetnosti u Teatru &TD

Hrvatski radio, će se 17. siječnja 2014. godine, po deveti put uključiti u međunarodni projekt skupine za ars acusticu Europske radijske unije kojim se slavi Rođendan umjetnosti. 
I ove godine Europska radijska unija na svoja će dva satelitska kanala ponuditi izravne prijenose iz dvadesetak gradova Europe u koje su uključene nacionalne i nezavisne radijske postaje.  

Hrvatski radio na Trećem programu uključit će se u projekt EBU-a u punom trajanju (od 20 sati do ponoći) kombinirajući prijenose iz Helsinkija, Berlina, Bratislave, Tallina, Bukurešta, Praga, Ljubljane, Bruxellesa, Madrida, Hainburga, Ženeve, Beograda, Stockholma, Pariza, Moskve, Freiburga, Dublina, Lisabona, Antwerpena, Berlina, Beča i naravno Zagreba.   Urednica i voditeljica prijenosa je Iva Lovrec Štefanović.  

Prinos iz Zagreba (Teatar&TD) otvara slavljeničku večer i to prijenosom muzičko-scenskog djela PLANET 8, skladateljice Mirele Ivičević iz Muzičkog salona Studentskog centra u Zagrebu.  Početak je u 19.45 sati, a ulaz je besplatan.  

Urednica tog projekta je Adriana Kramarić.  
Planet 8, također možete pogledati i 18. siječnja u sklopu Siječanjske akcije u Teatru&TD. Cijena ulaznice je 15 kuna, a početak je u 20 sati.
 

Planet 8 alias Operacija Neptun: scenska suita za ansambl i (samo)refleksiju. Dijete miješanog braka kritičkog i zvučnog doživljaja svijeta. Bliski srodnik instrumentalnog teatra Maurizia Kagela i arhetipskog Neptuna za kojeg se zvuk kao izražajno sredstvo najčešće vezuje. Reciklirajući svat, služi se svime što vidi i čuje, tolerantan, ne cenzurira. Ne štedi, preispituje sve što mu dođe pod ruku pa i onog tj. onu u čijoj je misaonoj galaksiji nastao. Prirodno je stanište glazbenika koji se zbilje ne boje, već u potrazi za subverzivnom snagom glazbe, od krhotina zbilje i postojećih glazbenih elemenata grade novi zvučno-vizualni svijet. Taj svijet zbunjuje, uznemiruje, nasmijava i hrabri: istovremeno je zrcalo ne uvijek idealne stvarnosti, ali i neiscrpnog izvora mogućnosti njezinoga preoblikovanja.  

Više o predstavi 
Više o EBU projektu.  

Art's Birthday slijedi ideju francuskog umjetnika Roberta Fillioua koji je 17 siječnja 1963. proglasio da je umjetnost rođena prije 1000000 godina (kada je netko ubacio spužvu u kabao s vodom). Nakon njegove smrti, 1987. godine umjetnici diljem svijeta slave njegovu zamisao VJEČNE MREŽE (La Fete permanente). Rođendan umjetnosti na različitim se događajima tako slavi uz obvezu umjetnika da donesu svoj dar koji će se moći tom mrežom podijeliti s drugima. 

15. 1. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble