Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe fotografija Krk -otok vila

U ponedjeljak 20 siječnja u Galeriji Modulor u Centru za kulturu Trešnjevka, (Park Stara Trešnjevka 1) održati će se otvorenje izložbe fotografija Ive Lulić od nazivom Krk- Otok Vila.
"..krčke vile i vilenjake za ovu su priliku utjelovili krčki vrtićari, osnovnoškolci i srednjoškolci, ali i djeca iz karlovačkog Doma Vladimir Nazor s kojima je autorica i započela otkrivanje vilinskih svjetova krenuvši 2010. godine u realizaciju projekta Vile i vilenjaci Artusi koji je privukao iznimnu pozornost publike i struke i za koji je ova fotografkinja nagrađena i godišnjom nagradom ULUPUH-a za najbolju mladu umjetnicu 2012. godine.

..prilikom stvaranja ovih fotografija, mlada umjetnica ne koristi moderne mogućnosti računalnih efekata, već poput starih majstora analogne fotografije stvara svoja djela koristeći prirodno i umjetno svjetlo koje ima elementarnu, oblikovnu ulogu u fotografiji i temelj je činitelja percepcije. Osim u oblikovnom smislu Lulić svjetlo koristi i kao sredstvo stvaranja atmosfere i značenja, naglašavajući prirodu paralelnog, oku nevidljivog svijeta."

iz kataloga izložbe u Krku

Uz autoricu Ivu Lulić, na otvorenju izložbe  pridružiti će nam se i Nikolina Stanišić, bajkopričalica iz Centra za kreativni razvoj "U oblacima". Ovom prilikom ona će nam se predstaviti kao jedna od vila te ispričati vejsku (krčku) legendu o vili na kojoj je temeljen projekt "Krk-otok vila" .   

Izložba se može razgledati do 7. veljače 2014. 
Više informacija na : www.cekate.hr

15. 1. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble