Urban Cult
Izložbe
marketing

Renata Šporčić izlaže u Klein Sun Gallery u New Yorku

Eli Klein je s Renatinim radovima napravio izuzetak u svom galerijskom postavu isključivo azijskih umjetnika i vjeruje u njezin uspjeh radi originalnosti, izuzetne preciznosti i sklada kompozicije.
Više stotina uzvanika i ljubitelja moderne azijske umjetnosti pogledali su u New Yorku radove hrvatske slikarice Renate Šporčić na izložbi povodom svečanog otvorenja Klein Sun Gallery na novoj lokaciji. Renata je sudjelovanjem potvrdila povjerenje vlasnika jedne od najpoznatijih američkih galerija Elia Kleina koji je s njezinim radovima napravio izuzetak u svom postavu isključivo azijskih suvremenih umjetnika.

Zagrepčanka koja živi u New Yorku od 1996. na izložbi je predstavila svoje slike 'Let me stay', ‘AutumnMeAmore’ i ‘Alter Ego Two’, odmah pored skulptura svjetski poznatog umjetnika Li Hongboa čije su fleksibilne papirnate skulpture iz opusa "Tools of Study" bile glavna prezentacija otvorenja galerije. Izložba je organizirana povodom preseljenja te svečanog otvorenja galerije na novoj lokaciji s oko 800 metara četvornih prostora, u samom centru umjetničkih galerija i života New Yorka, Art District u Chelseyu.   Na otvorenju su bili i ugledni Hrvati u New Yorku kao što su Marina Rogina iz Konzulata RH u New Yorku, Nena Komarica, Tonči Antunović, Tommy Mische, Nick Kačić i drugi.  

-     Jako sam ponosna i osjećam se privilegirano jer su moji radovi prepoznati i izloženi u istoj galeriji i jednako kao djela umjetnika iz samog vrha svjetske umjetničke scene. Imala sam sreću da sam slijedila svoje osjećaje, tražila i doživjela mentalnu, duhovnu i kreativnu obnovu te sam na koncu razvila svoj originalni stil i tehniku i u potpunosti se posvetila slikarstvu – izjavila je Renata Šporčić povodom izložbe svojih radova u Klein Sun Gallery u New Yorku.  

Klein vjeruje u Renatin uspjeh radi njene originalnosti, izuzetne preciznosti i sklada kompozicije. Njezini radovi slikanim akrilom na specijalnim drvenim podlogama postižu pozitivno, ženstveno, osjetljivo i nadasve duhovno zadovoljstvo tako da forma koju prikazuje postane slikarsko djelo koje dozvoljava da iskustvo gledanja gotovo dosegne iskustvo dodira.  

Renata je slikarsku karijeru započela nedavno, a uspjeh je stigao već u studenom 2012. godine kada je E. Kleinu pokazala svoje radove. On je svoje oduševljenje odmah pretvorio u suradnju pri čemu je Renata postala prva ne-azijska umjetnica u njegovoj galeriji. Osim Renate, Klein je do sada u svojoj galeriji predstavio radove samo još jednog ne-azijskog umjetnika.  

Renata je time postala prva hrvatska slikarica, ili slikar što se toga tiče, koja nije prvo postala priznata u Hrvatskoj pa nastavila karijeru van zemlje nego je započela svoju karijeru u SAD-u i vrlo brzo se afirmirala kao cijenjena umjetnica i to u New Yorku, žarištu svjetske umjetničke scene.  

Renata je rođena je u Zagrebu 1970. godine gdje je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna/Grafički smjer, a 1996. godine preselila se u New York i bavila raznim kreativnim poslovima kao na primjer vizažistica za TV i film te modna stilistica.

Kao suvlasnica građevinske tvrtke "LMF-RS" surađivala je u projektima dizajniranja najpoznatijih njujorških noćnih klubova i restorana, kao na primjer "Southern Hospitality" pjevačke zvijezde Justina Timberlakea. Nakon zasićenja u poslu i želje za slobodnijim kreativnim radom, Renata se 2012. potpuno samouka primila kista i platna te sada, nakon manje od dvije godine potpune posvećenosti slikarstvu ostvaruje svoj san i provodi vrijeme između New Yorka i privatnog slikarskog studija u Kanadi, na farmi blizu Toronta.

12. 1. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble