Urban Cult
Glazba
marketing

R.A.W. w/ TLR @ Mikser

U svježe otvorenom klubu Mikser na Donjim Sveticama će se 11. siječnja premijerno održati novi klupski program R.A.
Domaćini R.A.W. -a, dobro nam znani zagrebački DJ-i Basta i Jakov Kolbas, kroz pomno odabrana domaća i strana gostovanja će promovirati njima najdraže glazbene pravce, protkane beskompromisnim i sirovim beatovima. Interesi im pokrivaju cijeli spektar suvremenih plesnih žanrova, pritom birajući samo vrh produkcije.  

Prvo izdanje će uzbudljivim setom krstiti DJ TLR, osnivač i šef Crème Organization labela i jedan od ključnih igrača nizozemskog podzemlja, a rezidenti će svojim izborom zacrtati smjer nove vibre zagrebačkog noćnog života.  

Čeka nas noć koja će se prepričavati – dovedite se u kondiciju, lijepo se uredite i odaberite plesne figure koje čuvate za posebne prilike. Započnimo godinu u R.A.W. stilu!  

Upad
: 50 kn

TLR (Crème Organization, NL)
Jeroen van der Star aka TLR jedan je od ključnih igrača na suvremenoj sceni plesne glazbe, a karijeru je otvorio još u  80-tima, vrteći rani hip hop i electro-funk. Pripadnik je generacije koja je svjedočila rađanju novih žanrova na underground partyjima u Haagu. Tamo najprije otkriva jungle, a početkom 90-tih i tvrdi acid techno, koji etiketa Bunker Records utvrđuje kao prepoznatljivi nizozemski zvuk. Nakon brojnih nastupa i gostovanja etablira se pod imenom DJ TLR i krajem dekade započinje svoj najznačajniji projekt: etiketu Crème Organisation.  

Crème preuzima D.I.Y. etiku Bunker Records i plasira uzbudljive prve ploče tada još nepoznatih electro velikana kao što su Legowelt i Orgue Electronique, koje postižu golem uspjeh na podijima. Uz spomenuti Bunker, te Clone i Viewlexx, Crème definira nizozemski „West Coast“ stil, prepoznatljiv po tamnom hibridu electra, italo-disca i acida. Izdanja se rasprodaju i nanovo tiskaju za tržište gladno svježeg zvuka i zasićeno promašajima komercijalnih producenata. Osim toga, „kućni“ dizajner Mehdi Rouchiche (Godspill) stvara briljantan vizualni identitet etikete, preciznom kombinacijom dadaizma i horrora, potvrđujući geslo: „For the freaks, by the freaks“.  

Uspjeh etikete daje TLR-u slobodu za osnivanje podružnica kao što su Crème Eclipse, koja se bavi tamnijim zvukom, te Crème Jak, na kojoj još od 2007.-e izlazi retrofuturistički electro-funk karakterističan za današnje underground trendove. Tako su pod egidom Crème Organisation svoje karijere ostvarili i danas čuveni Rude 66, Alexander Robotnick, D'Marc Cantu, Willie Burns, John Heckle, te brojni drugi producenti. S druge strane, TLR se kao DJ ne ograničava na žanrove „svojih“ izvođača. Setovi koje svira uključuju i breakbeat, jungle, rani techno i house, čak i hip hop. Njegov najnoviji projekt je osnivanje etikete R-Zone, na kojoj će poznati producenti anonimno izbacivati ploče old school zvuka, baš kao što se odvijalo pri samom rađanju scene u podzemlju.   Nakon bezbroj turneja diljem svijeta, TLR je i dalje jedan od najtraženijih DJ-a. Jednako kao što njegova etiketa raste s konstantnim priljevom svježih producenata, tako se i njegovi setovi razvijaju poput živog bića, udarajući nove standarde stila, ali ne bez zazivanja izvornih vibracija koje su začele današnju scenu.  

BASTA (R.A.W., Program, Protokol)
Basta je stari igrač na Bass sceni. Za sobom ima nastupe na brdo vrućih festova, kao što su Seasplash, Soundwave, Exit, a već je četiri puta vrtio na Outlooku, trenutno najjačoj Bass svetkovini. Osnivač je i rezident izvrsnog elektronskog programa Protokol, te Bass programa imenom Program, koji svoju inkarnaciju ima i na Radiju 808. Gramofone je dijelio s LTJ Bukemom & MC Conradom, Coldcutom, Modeselektorom, Martynom, Deadbeatom i brojnim drugim udarnim imenima. Selekciju prilagođava okruženju i publici, a voli sve što vole mladi pod uvjetom da mladi vole što i on.  

JAKOV KOLBAS
(R.A.W., Protokol)
Jakov Kolbas je DJ, producent i strastveni kolekcionar ploča, a setove gradi dubokim  zvukom pod utjecajem m50/Area, Delta Funktionen i DJ TLR-a. Proteklu je godinu obilježio kao resident DJ svakog pravog aftera u gradu, a istinski znalci scene ganjaju svaki njegov nastup u Mastersu, Das Hausu i Grey Roomu. Njegov je stil vibrant deep house sa izletima u jakbeat i dublji, melodični techno.  

9. 1. 2014.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble