Urban Cult
Cool tura
marketing

Gostovanje Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora u ZKM-u

Slovensko narodno gledališče iz Maribora gostuje s predstavama  „Dovde se prostire šuma“ Nataše Matjašec Rošker, Branka Jordana i Davora Herge te „Revizor“ Nikolaja Vasiljeviča  Gogolja u režiji Diega de Bree u petak i subotu,  3. i 4. siječnja,  u okviru ciklusa Europsko kazalište u Zagrebačkom kazalištu mladih.
Autorski projekt „Dovde se prostire šuma“ osmislili su glumci mariborske Drame, ujedno i izvođači ove poetične,  suptilne i romantične predstave u kojoj se miješaju povijesne zgode i maštovite priče iz života. To je  višeslojna, fragmentirana priča po motivima djela njemačkog dramatičara Falka Richtera, eksperimentalna predstava nastala u smjeloj kombinacinji fizičkog i dramskog teatra. „Dovde se prostire šuma“ prati deformacije obiteljskih odnosa - idealistički snovi o ljubavi poprimaju stvarne konture, dok se čisto erotsko sanjarenje pretvara u noćnu moru. Troje glumaca osebujnom neposrednošću postavljaju pred gledatelje intimnu percepciju kazališnog i životnog prostora uhvaćenog između vizualne, izvedbene, glazbene, likovne, literarne i govorne partiture, te na sebi svojstven način problematiziraju temeljne kategorije suvremenog kazališta.  Predstava je početkom ljeta 2013. dobila glavnu nagradu na Festivalu Zlatni lav u Umagu i oduševila je publiku.                

Jedan od ponajboljih slovenskih redatelja srednje generacije Diego de Brea dolazi s predstavom „Revizor“ koje predložak pripada najizvođenijim i najpoznatijim komedijama  svjetske dramske literature te stoljećima ne silazi s repertoara, a svojom univerzalnošću se odlično uklapa u svako vrijeme. Korumpirani političari i malograđanska skučenost nepresušna su tema koju Diego de Brea iščitava u oštrom satiričnom tonu, precizno secirajući ljudsku taštinu, himbenost i dvoličnost, a u skladu sa svojom originalnom, intrigantnom i društveno angažiranom autorskom poetikom. U predstavi glume: Vlado Novak,  Nataša Matjašec Rošker,  Eva Kraš,  Kristijan Ostanek,  Ivan Godnič,  Miloš Battelino,  Matija Stipanič,  Viktor Meglič,  Nejc Ropret,  Vladimir Vlaškalić,  Srdjan Grahovac,  Milada Kalezić,  Davor Herga,  Ivica Knez i  Bojan Maroševič. Scenograf je Hans Georg Schäfer, a kostimograf Leo Kulaš. 

28. 12. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble