Urban Cult
Izložbe
marketing

Hundertwasser u bečkom Belvedereu

Hundertwasser, Japan i avangarda, od 6. ožujka do 30. lipnja 2013.
Veliki-put©2012-Namida-AG,-.jpg
U bečkom je Belvedereu 6. ožujka ove godine otvorena izložba pod nazivom „Hundertwasser, Japan i avangarda“  koja je posvećena jednom od najznačajnijih austrijskih umjetnika poslijeratnog razdoblja. Izložba je prije svega posvećena ranom stvaralaštvu Friedensreicha Hundertwassera te njegovom odnosu prema Japanu 50-ih godina prošlog stoljeća, kao i njegovoj ulozi u okviru međunarodne avangarde.

Izložba obuhvaća radove slavnog umjetnika koji će po prvi puta biti predstavljeni u Beču i to skupa s radovima umjetnika kao što su Shinkichi Tajiri, Akira Kito, Yves Klein, Lucio Fontana, Pierre Alechinsky, Constant, Corneille, Sam Francis i Mark Tobey koji će također po prvi puta biti prikazani u aspektu dalekoistočnih utjecaja. Friedensreich Hundertwasser, rođen  1928. godine u Beču pod građanskim imenom Friedrich Stowasser, ubraja se u najzanimljivije i najoriginalnije protagoniste međunarodne umjetničke avantgarde 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.

70-ih se godina pak pridružio najboljim svjetskim majstorima grafike kao što su Pablo Picasso, Joan Miró i Salvador Dalí, a 80-ih se godina profilirao u vodećeg svjetskog "zelenog" arhitekta. Njegovi projekti ponovnog ozelenjavanja grada uz pomoć krovnih vrtova i drveća koje raste iz prozora i danas su uočljivi u trendovima kao što su "vertical gardening" ili "guerilla gardening". 

13. 3. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble