Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe Sandra Sterle "Mučnina/Nausea"

U Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak 15.03. otvara se izložba Sandre Sterle, Mučnina/Nausea. Izložba se sastoji se od video dokumentacije performansa Nausea-Mučnina (izvedenog 2008. u sklopu Festivala performansa Dopust) te dokumentacije prikupljenih mnogobrojnih reakcija medija, javnosti ili razgovora s internetskih foruma na temu izvedenog performansa.
''U performansu koji je ispolarizirao publiku i izazvao brojne medijske rekcije,umjetnica je inscenirala povraćanje uz glazbenu podlogu pjesme Dalmatinac nosi lančić oko vrata Miše Kovača, čije neprestano ponavljanje predstavlja inscenirani susret sa simboličkim okvirom ili onim što Lacan naziva “kompleksom” - pounutrenom društvenom strukturom koju subjekt ponovljeno i kompulzivno re-izvodi. “(I. Bago).

Multimedijalna umjetnica Sandra Sterle rođena je 1965. u Zadru. Godine 1989. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te je nastavila svoje školovanje na Kunstakademie u Düsseldorfu 1995/96. Od 1991-2000. živjela i radila u Amsterdamu, gdje dobija stipendije i nagrade za svoj rad od BKVB (Fonds voor beeldende kunsten) i Amsterdams Fonds voor de Kunsten. 1999. dobija ArtsLink stipendiju, te radi i boravi u Wexner Centru for the Arts u Columbusu, U.S.A. 2001. u suradnji s ArtsLinkom dobija stipendiju Ford Foundation i sudjeluje u Franklin Furnace The Future of the Present Programu, vodi radionicu na Parsons College of Art and Design u New Yorku zajedno s bosanskom umjetnicom Danicom Dakić s kojom realizira go_HOME projekt u galeriji Location 1. Sudjeluje na međunarodnim izložbama, rezidencijima i festivalima od 1995. Docentica je Novih Medija na Umjetničkoj Akademiji sveučilišta u Splitu.

Izložba ostaje otvorena do 05.04. 2013.

13. 3. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble