Urban Cult
Izložbe
marketing

Artionice za sve uzraste u galeriji Klovićevi dvori

U galeriji Klovićevi dvori u vrijeme trajanja izložbe Pabla Picassa pod nazivom Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz, održati će se kreativne radionice pod nazivom Artionice.
Na izložbi će biti izloženo 56 slika i skulptura te četrdesetak fotografija koje će Vam razotkriti životnu priču najvećeg umjetnika dvadesetog stoljeća.  

Gotovo da nema likovnog područja u kojem Picasso nije izrazio svoj umjetnički kreativni genij, no iznad svega bio je inovator. Osim slikarstvom i skulpturom, bavio se grafikom i keramikom, izrađivao kolaže i plakate, stvarao metalne konstrukcije, gravure, akvatinte i litografije.  

Budući da je Picasso umjetnik koji svaki djelić slike učini na upadljiv način vidljivim, on i promatrača uključuje u radnju, tjera ga na interakciju, na istraživanje i upravo time stvara jedinstvo samog rada u svijesti onoga koji ga promatra. Upravo će nam originalna djela olakšati razumijevanje Picassovog stvaralačkog genija koji je nikad zadovoljan postignutim, samosvojan i sklon eksperimentiranju, konstantno tragao za novim.

Bez obzira što je Picasso bio umjetnik koji se služio primarno tradicionalnim medijima, koristio ih je na nov, često duhovit način. Stoga će se taj njegov segment rada izdvojiti da bi se sam umjetnikov izričaj približio svim zainteresiranim kreativcima poticanim na korištenje medija koji su dio njihovog svakodnevnog okruženja kao i na otkrivanje novih načina korištenja tradicionalnih medija.

Likovne radionice vodit će mladi perspektivni umjetnici koji će Vam na svojim radionicama približiti izričaj umjetnika svjetskog značaja Pabla Picassa, sva njegova polja stvaranja te vas kroz rad i igru naučiti novim pojmovima s kojima se do sad niste imala priliku susresti, te kako uopće nastaje umjetničko djelo.  

Na radionicama će se izmjenjivati 12 akademskih umjetnika: Stipan Tadić, Monika Meglić, Iva Haramina, Jelena Kašić, Luana Brhanić, Duje Medić Maja Blažek, Iva Ćurić, Ana Sladetić, Miran Šabić, Ana Kovačić, Nikolina Očko Zanoški.  

Za vas su priredili zanimljive radionice na kojima ćete upoznati razne tehnike, koristiti različite materijale, od akrilnih boja pomiješanih pijeskom, kolaža, asamblaža, drva, žice, staroga otpada, upoznati se s monotipijom, linorezom, drvorezom, izradom keramičkih predmeta i ostalih kombiniranih tehnika. Sve to naučit ćete u tri mjeseca trajanja izložbe umjetnika koji je davno izjavio: „Kada sam bio dijete, mogao sam crtati kao Rafael, ali trebao mi je cijeli život da bih crtao kao dijete.“  

Sudjelovanje na radionici potrebno je najaviti na e-mail: artionica@galerijaklovic.hr  

Artionica je radnim danima otvorena za predškolsku i školsku djecu i osobe s posebnim potrebama uz prethodnu najavu.
Četvrtak od 18 – 19:30 sati: radionica za odrasle
Petak od 17:30 – 19 sati: radionica na engleskom jeziku za djecu od 7 – 10 godina
Subota od 17 – 18 sati: obiteljske radionice
Subota: POSEBAN PROGRAM ZA PICASSOVU IZLOŽBU:
11 – 12:30 Mala likovna radionica – popunjena grupa
13 – 14:30 sati
15 – 16:30 sati
17 – 18 sati, obiteljske radionice
18:30 – 19:30 sati  

Voditeljica programa Artionice: Liljana Velkovski, viša muzejska pedagoginja

12. 3. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble