Urban Cult
Izložbe
marketing

Vizualni natječaj povodom izložbe Pabla Picassa

Dok djela slavnog Pabla Picassa polako stižu u Zagreb, Galerija Klovićevi dvori priredila je niz popratnih programa koji će se odvijati tijekom cijelog trajanja izložbe.
Tako će se u Galeriji održavati predavanja sa specifičnim temama vezanima uz lik i djelo autora koji je bio i ostao nepresušan izvor inspiracije umjetnicima, istraživačima, likovnim kritičarima te cjelokupnoj stručnoj javnosti. Njegova je umjetnost često bila poticajem za nove umjetničke trendove, čak i pokrete u sredinama koje su se napajale avangardnim strujanjima.  

Picasso je ostavio značajan trag i u hrvatskoj umjetnosti. Njegove su se faze od kubizma do klasicizma, ali i plave i ružičaste pomno pratile, interpretirale i propitivale. Na predavanjima tijekom izložbe govorit će se općenito o modernoj umjetnosti, te o tome zašto su neke slike Pabla Picassa značile prekretnicu u čitavoj povijesti umjetnosti? Kako je jedan čovjek pokrenuo lavinu novih stilskih, formalnih i sadržajnih promišljanja svih grana umjetnosti.   Poseban osvrt zaslužuju odjeci kubizma i Picassove umjetnosti u hrvatskoj arhitekturi, slikarstvu, skulpturi i fotografiji. Koji su bili glasnici avangardnih strujanja u nas? Kako je kubizam promijenio ikonografiju grada?  

Vizualni natječaj „Nedjelja“ povodom izložbe Pabla Picassa  
Nastavljajući tradiciju intenzivne muzejsko - pedagoške djelatnosti, Galerija Klovićevi dvori, po prvi puta, raspisuje natječaj za vizualne radove djece i mladih namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Republike Hrvatske. Picasso je mnoga djela posvetio svojoj obitelji i vremenu provedenom s njima. Jedna u nizu je upravo i slika „Nedjelja“ koja prikazuje autoportet autora u kontekstu jednog takvog dana. Ovim natječajem želi se potaknuti učenike osnovnih i srednjih škola te njihove učitelje i nastavnike na aktivnu refleksiju tematskog i formalnog sadržaja Picassovih djela. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju učenici osnovnih (5. - 8. razred) i srednjih (1. – 4. razred) škola Republike Hrvatske. Krajnji datum za dostavljanje radova je 10. svibnja 2013.godine, a sve zainteresirane škole mogu se obratiti na e-mail adresu artionica@galerijaklovic.hr.

8. 3. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble