Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba First Shot - Prvo okidanje, Kula Lotrščak

Jučer je u sklopu ciklusa First shot/Prvo okidanje otvorila se u Kuli Lotrščak izložba fotografija troje mladih autora. To su Otvoreno Igora Ilića, Bez naziva Gorana Jovanovića i Put bez spomenika Maria Pućića.
Igor Ilić (1988.) rođen je u Zagrebu gdje je 2008. godine maturirao na fotografskom odjelu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Nakon završenog preddiplomskog studija snimanja pri Akademiji dramske umjetnosti, upisuje i diplomski studij fotografije. Za prvo samostalno predstavljanje javnosti odlučio je izložiti 12 diptiha snimljenih analognim fotoaparatom. Ciklus je nastao u zimu 2011. godine kada je autor vodio foto-dnevnik, bilježeći mjesta na kojima je boravio i ljude koje je pritom susretao.  

Goran Jovanović (1984.) rođen je u Puli i apsolvent je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Fotografijom se bavi od 2008. godine, od kada mu navedeni medij postaje bitan dio svakodnevnice. Autorov talent je već ranije uočen, tako da mu je već nekoliko radova objavljeno u domaćim i inozemnim publikacijama. U Kuli Lotrščak odlučio je izložiti 8 analognih fotografija u boji koje čine tek mali fragment puno veće serije, nastale u periodu između 2010. i 2013. godine  

Mario Pućić
(1984.) rođen je u Rijeci, a trenutačno živi u Zagrebu gdje je na ljeto 2012. godine upisao prvu godinu Akademije dramske umjetnosti, smjer snimanja. Fotografijom se bavi posljednje četiri godine, a na izložbi nazvanoj Put bez spomenika odlučio je prikazati radove nastale od ljeta do zime 2012. godine. Fotografije čine dio ciklusa koji je i dalje u nastanku i u kojem autor preispituje koncept turističke fotografije.   Izložba ostaje otvorena do 17. ožujka 2013. godine.  

Ciklus Snapshot/Brzo okidanje već niz godina drži javnost u toku s najnovijim radovima hrvatskih i inozemnih fotografa. Ciklus First shot/Prvo okidanje nastao je kao proširenje ciklusa Snapshot/Brzo okidanje, a daje priliku mladim umjetnicima koji su odabrali fotografiju kao vlastiti izražajni medij da se predstave samostalnom izložbom.  

7. 3. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble