Urban Cult
Izložbe
marketing

Lewis Baltz u bečkoj Albertini

Potpuno prazne i opustošene periferije čest su primjer pejzažne fotografije amerikanca Lewisa Baltza, čiji se radovi od 1. ožujka ove godine mogu pogledati u bečkoj Albertini.
Sa sižejima koji do tada nisu smatrani vrijednim prikazivanja, kao što su primjerice industrijska postrojenja, prigradska naselja i opustošeni krajolici ovaj je umjetnik koji revolucionirao umjetničku fotografiju 70-ih godina prošlog stoljeća te pokazao kakve razorne učinke ima tehnološko društvo 20. stoljeća.

Izložba obuhvaća više stotina najznačajnijih fotografija ovog umjetnika koji je rođen 1945. godine u Kaliforniji, među kojima su zastupljene i serije kao što su The Tract Houses (1971.), The New Industrial Parks Near Irvine (1973. – 75.), San Quentin Point (1981.), Sites of Technology (1989.-91.) te The Prototype Works. Izložbu obogaćuju i pojedinačne fotografije umjetnika kao što su Robert Smithson, Ed Ruscha, Bernd & Hilla Becher i Donald Judd koje ističu umjetnički utjecaj koji je Baltz imao na druge fotografe.

Izložba ostaje otvorena sve do 2.lipnja 2013. godine.

5. 3. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble