Urban Cult
Izložbe
marketing

Produžetak izložbe kvARTura 2012.

Izložba mreže kulturnih centara Grada Zagreba kvARTura 2012. koja je od 9. veljače postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, produžuje se do 10. ožujka. Budući da je pobudila izuzetan interes publike i pažnju medija, izložba je za posjetitelje otvorena u prostoru muzejske Školice od utorka do nedjelje od 11 do 17 sati.
Početkom 2012. godine šest Centara za kulturu Grada Zagreba odlučilo se za suradnju i okupilo u projekt  kvARTura  i zajedno čine Mrežu zagrebačkih centara za kulturu.   kvARTura predstavlja vrijeme za kvartovsko druženje i vrijeme za kvartovsku umjetnost.

Svaki Centar je za svoje sugrađane kreirao besplatni program, pa je tako nastalo ukupno šest tematski različitih programa s namjerom da se na taj način potakne i aktivira protočnost ljudi, ideja, voditelja, umjetnika, autora i sukreatora, te osnaži djelatnost Centara.  

Određeni program se odvija u Centru nositelju programa, ali i u svim ostalim centrima koji su članovi kvARTure. Tako je kroz svaki od ovih šest Centara u prvoj godini djelovanja prošlo po šest različitih programa u kojima su građani besplatno sudjelovali, sveukupno tridesetak različitih programa.  

Takvo je umrežavanje Centara nužna pojava, gledana u kontekstu uklapanja domaće kulturne scene u Europsku scenu, pri čemu Centri zadržavaju svoj lokalni karakter i programske specifičnosti, ali i proširuju svoj društveni, umjetnički i kulturni utjecaj.  

PROGRAMI:

LICE U'LICE
je program Centra za kulturu Trešnjevka u kojemu se kroz fotoradionice istraživao  određeni dio grada-kvarta s naglaskom na prepoznavanje skrivenih detalja, sudbina i portreta ljudi koji u gradu žive.  

Program Land-art - izrazi se govorom prirode Centra mladih Ribnjak izvodi instalacije od prirodnih materijala u njihovom prirodnom okruženju te ih dokumentira putem fotografije, filma i sličnih medija.  

Zagreb2, Centra za kulturu i film August Cesarec različitim tehnikama i načinima izražavanja prikazuje specifičnosti pojedinog kvarta, zanimljivosti i promjene kroz prošlost, sadašnjost i budućnost.  

Lice s plakata, Centra za kulturu i informacije Maksimir problematizira anonimnost hrvatskih umjetnika mlađe generacije te nedovoljnu prisutnost umjetnosti u svakodnevici Grada Zagreba. Sudjelovali su: Stipan Tadić, Smelly Feet, R2D2, Miron Milić, Marina Mesar-OKO i Vanja Trobić.  

Božićni studio, Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad razmatra ekološke i kulturološke aspekte kićenja božićnog drvca i narodnih običaja s ciljem edukacije djece i mladih kroz raznolike sadržaje. Projekt „Punoglafka“ Kulturnog centra Peščenica, sastoji se od predstave na temu neprihvatljivog ponašanja mladih i edukativnog popratnog programa u suradnji sa stručnim suradnicima, psiholozima, sociolozima, pedagozima i udrugama koje se bave tim temama.

24. 2. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble