Urban Cult
Izložbe
marketing

I'MM_ Media lab na Device_artu 4.013 u Pragu

I’MM_ Media lab gostuje na izložbi Device_art 4.013 koja će se održati od 8. do 15. veljače u Galeriji Školská 28 – Communication Space i K4 Klubu u Pragu predstavljajući goste iz Japana, Hrvatske, Slovenije i Srbije.
I’MM_ se tako predstavlja na izložbi sljedećim radovima: MMessy Oscillators – Video dokumentacija +SoundPlant2SoundBox i Scanner Camera Hrvoja Spudića, dok će u performativnom dijelu nastupiti Messy Oscillators feat. i.m.klif u sastavu Tin Dožić, Ana Horvat i Deborah Hustić izvodeći rad Audio Landscapes zajedno s VJ-ingom Ivana Marušića Klifa.

Članovi laba također će sudjelovati na okruglom stolu. Kustosi / Curators: Kontejner (HR), Sandra Sajović (SI) i Machiko Kusahara (JP) Umjetnici / Artists: Marko Batista, Kazuhiko Hachiya, Milan Guštar, i.m.klif, I’MM_ Medialab, Hiroo Iwata, Sanela Jahić, Stevan Kojić, Ryota Kuwakubo, Martina Mezak, Saša Spačal, Mirjan Švagelj, Anil Podgornik, Maywa Denki – Novmichi Tosa, Anselmo Tumpić, Silvio Vujičić.

MMessy Oscillators je bend koji izvodi eksperimentalnu elektronsku glazbu. Nastao je kao rezultat audio sekcije I’MM_-a i do danas je sudjelovao na nizu umjetničkih festivala, kako u koncertnim dvoranama, tako i u zagrebačkim galerijama, svaki put u drugačijem sastavu zbog mnogobrojnosti članova. MMessy Oscillators uglavnom koristi DIY elektronske instrumente poput teremina, oscilatora, DIY sintesajzera i efekata, gitarskih pedala, piezoelektričnih senzora, sistemskih instrumenata, Touch-Tonea, rabljenih elektronskih instrumenata, circuit-bent igračaka, hakiranih gadgeta, kompjuterskog trasha i slično. Video dokumentacija koncert snimljena je tijekom Device_art 4.012 festivala, listopad 2012. godine. Članovi benda tada su bili: Ana Dumbović, Tin Dožić, Vana Gaćina, Andro Giunio, Ana Horvat, Deborah Hustić, Ksenija Ladić, Ivo Korečić i Matija Vojvodić.

VJ-ing: Tanja Minarik Video dokumentacija: Jasenko Rasol SoundPlant2SoundBox je instalacija koja se temelji na vezi između živog sustava – biljke s elektronskom spravom – i teremina, koji proizvodi zvuk pomoću DIY SoundBoxa. Elektro-biološki princip te veze zasniva se na svojstvu sukulenata, koji su poznati kao pohranjivači vode, da imaju visok stupanj osjetljivosti na dodir zbog izrazito velike sposobnosti provodljivosti. (Izradile: Deborah Hustić - SoundBox, Ana Dumbović – Teremin, izrađen u I'MM_-u na Radionici Teremina Boruta Savskog i Theremidi Orchestra u prosincu 2011.)

Princip u pozadini projekta Scanner Camera Hrvoja Spudića uglavnom je isti kao kod bilo kojeg drugog fotoaparata: fotosenzitivni materijal stavi se u tamnu kutiju i osvijetli kroz objektiv. Jedina je razlika u tome što je fotosenzitivni materijal (emulzija na bazi srebra u klasičnoj fotografiji) ovdje zamijenjen senzorom skenera. Korišten je skener Canon LiDE 20, koji se služi „kontaktnim senzorom slike“ (contact image sensor ili CIS) – što je u osnovi crno-bijeli senzor povremeno osvijetljen crvenim, zelenim i plavim LED lampicama kako bi se dobila slika u boji. Odstranivši LED lampice, uspio sam dobiti dovoljno svjetlosti samo kroz objektiv (od 137mm, preuzet iz Kodakovog instant fotoaparata). Objektiv je smješten na 137mm udaljenosti od senzora. On tada precizno projicira sliku predmeta ispred sebe u senzor skenera. Konačni rezultat je skenirana crno-bijela slika predmeta ispred fotoaparata. Hrvoje Spudić studira arhitekturu i zanima se za DIY elektroniku i fotografiju. Jedan je od tehničkih savjetnika skupine I’MM_ Media lab Culture of Change, koja djeluje u Studentskom Centru. Sudjeluje sa svojim radovima na izložbama i koncertima te u prezentacijama I’MM_ laba, a na festivalu Device_art 4.012 sudjelovao je s radom Scanner Camera kao član I’MM-a.

Koncert Messy Oscillators performans @ Device_art 4.013
Izvođači: Tin Dožić, Ana Horvat, Deborah Hustić 
Instrumenti: Drone Lab Synth, Classic Oscillator, Random Arpeggiator Thing Oscillator, TouchTone, MS 20 Filter, Guitar Delay Pedal, uCreate Sound Toy, Fra Angelico Synth (serija Standuino), Piezoelectric senszor, MicroNoise Oscillator, Stylophone Beat Box, Stylophone Pocket Electronic Organ, Theremin, WatchOut! Synth...

VJ-ing: i.m.klif Okrugli stol
Sudjeluju: Tereza Teklić (HR) i Ena Hodžić (HR) iz Kontejnera, Michal Kindernay (CZ) iz projekta Školská 28 te umjetnici Saša Spačal (SI), Deborah Hustić (HR), i.m.klif (HR) i drugi.      

6. 2. 2013. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble