Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba: kvARTura 2012.

Godina dana kvartovske umjetnosti.
U subotu, 9. veljače, u 18 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, otvara se izložba kvARTura 2012. koja predstavlja jednogodišnje djelovanje programa kulturnih centara u projektu kvARTura.  

Početkom 2012. godine šest kulturnih centara Grada Zagreba odlučilo se za suradnju koja je spontano rezultirala osnivanjem mreže zagrebačkih centara za kulturu - kvARTura. Projekt kvARTura predstavlja vrijeme za kvartovsko druženje i vrijeme za kvartovsku umjetnost u čijim su besplatnim programima mogli sudjelovati svi građani Grada Zagreba. Svaki je Centar osmislio jedan program koji se kasnije realizirao i u drugim centrima članovima kvARTure. Kako je svaki centar za kulturu zadužen da ispunjava zahtjeve i potrebe svog lokalnog stanovništva, u prošloj godini je kroz šest centara za kulturu, u šest različitih kvartova Grada Zagreba, realizirano tridesetak zanimljivih i različitih programa. Sada, godinu dana kasnije, kvARTura izložbom u Muzeju suvremene umjetnosti izlaže radove sa svih šest programa.

Program Lice u' lice Centra za kulturu Trešnjevka predstavit će se serijom najboljih fotografija s kvartovskih fotoradionica, Lice s plakata Centra za kulturu i informacije Maksimir autoportretima šest mladih street art umjetnika koji su svojim radom ironijski pristupili marketinškoj industriji koja marginalizira umjetnost, dok program Land art  Centra mladih Ribnjak umjetničku instalaciju iz prirode unosi u galerijski prostor. Program Zagreb² Centra za kulturu i film August Cesarec kroz igru, igračke i niz raznovrsnih instalacija prikazuje Grad Zagreb kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, dok program Božićni studio Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad prikazuje ekološki i alternativni pristup izrade i kićenja božićnog drvca.

Program Punoglafka - prevencija neprihvatljivog ponašanja mladih Kulturnog centra Peščenica se sastoji od predstave na temu neprihvatljivog ponašanja mladih, u režiji Marija Kovača,  i edukativnog popratnog programa u suradnji sa stručnim suradnicima, psiholozima, sociolozima, pedagozima i udrugama koje se bave tim temama. Predstava s popratnim programom izvest će se nakon otvorenja izložbe u subotu, 9. veljače u 19h u dvorani Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17– ulaz je besplatan.

Predbilježbe za ulaznice: recepcija@msu.hr, ili na recepciji u radno vrijeme Muzeja.  

U realizaciji pojedinih programa kvARTura je surađivala s Muzejom ulične umjetnosti, udrugom Pipilota, udrugom OPA i udrugom Kontraakcija. Ovakvo umrežavanje Centara je nužna pojava, gledana u kontekstu uklapanja domaće kulturne scene u Europsku scenu, pri čemu Centri zadržavaju svoj lokalni karakter i programske specifičnosti, ali i proširuju svoj društveni, umjetnički i kulturni utjecaj.

Izložba radova se može razgledati od 9. do 24. veljače, od utorka do nedjelje u vremenu od 11 do 17 sati.

31. 1. 2013.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble