Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Sybille Neumeyer u Jedinstvu

U maloj dvorani Pogona Jedinstvo, sutra 14. Prosinca 2012.g. otvara se izložba "the odd and the even" Sybille Neumeyer.
Pozivamo vas na otvorenje izložbe the odd and the even i razgovor s autoricom Sybille Neumeyer. Izložba the odd and the even bavi se konfliktom prirode i kulture, ljudskim intervencijama, poetikom nesavršenosti te estetskim manifestacijama vremena i prostora u procesu rasta. Neumeyer na suptilan nacin propituje filozofiju dualizma - što je u umjetnosti redovito neizvjesna tema - stvarajući ideju neurotičnog arhivara posvećenog pitanjima pravilnosti, uniformiranosti i geometrije.  

Sybille Neumeyer (1982) stekla je visoko obrazovanje iz dizajna komunikacija, a svoj rad temelji na istraživanju vizualnih fenomena kroz umjetnost i dizajn, ukljucujuci takoder prirodne znanosti i povijest znanosti. Metode stvaranja znanja kroz slike, vizualne prakse i intervencije imaju podjednako izvorište u znanosti i umjetnosti. Neumeyer je proučavala razne studije slučaja iz povijesti znanosti kako bi istaknula način na koji znanost barata vizualnim metodama, praksama dokumentacije, slikama, optičkim instrumentima i slično, te na koji način znanstvenici uklapaju vizualne analize, materijale ili dokaze u svoju argumentaciju ili proces kreiranja znanja. Svoje je raznovrsne eksperimente i refleksije o procesu istraživanja vizualnih praksi izvodila u okviru “laboratorija za istraživanje forme i fantazije” te ih sabrala u publikaciji. Također ju interesira bavljenje prostorima, gradom i urbanim životom, pa je 2008. godine sudjelovala u interdisciplinarnom projektu revitalizacije napuštenih urbanih prostora.  

Izložba je dio programa razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima između Akademie Schloss Solitude i Pogona koja se odvija od 2009. godine. U 2012. godini za zagrebačku rezidenciju odabrana je Sybille Neumeyer koja boravi u Zagrebu od studenog 2012. do veljače 2013. Program se provodi u partnerstvu s Muzejom suvremene umjetnosti, a podupiru ga Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb.

13. 12. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble