Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Ivana Šeremeta ''Slavonskobrodska''

U Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak, 29. studenoga 2012. u 19.00 sati otvara se izložba slavonskobrodskog umjetnika Ivana Šeremeta.
Ambijentalna instalacija ''Slavonskobrodska'' autorov je recentni komentar lokalne društveno političke situacije sredine u kojoj živi i radi. Instalacija se sastoji od tri minimalne intervencije u prostoru; cipela na zidu đonom okrenute prema promatraču, aplikacije važnih institucionalnih riječi - pojmova ( država, bog, pravda, moral) ispisanih naopako, te snimke kontakt-emisije Glazbene želje, na lokalnoj slavonskobroskoj radio postaji.

U referencijalnoj maniri svojih ranijih radova, umjetnik nas suočava sa prepoznatljivim stanjem sveopće socijalne tjeskobe, stanjem 'nemoći i pristajanja'(I.Š.), iz kojeg izlaz nudi – cipela okrenuta đonom, personifikacija osobne slobode i revolta. Ivan Šeremet rođen je 1952.u Erdutu., živi i radi u Slavonskom Brodu. Od 1999. do 2004. osnivač je i voditelj Art radionice Barutana (Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda), u okviru koje je realizirao niz samostalnih i skupnih projekata/izložbi inozemnih i domaćih umjetnika. Od 2006. voditelj je Art radionice Multimedijalnog centra pri Galeriji umjetnina grada Slavonskog Broda čiji se programi temelje na prezentaciji hrvatske i inozemne suvremene umjetnosti.

''Ja permanentno opserviram prostor u kojem živim. Nisu to vizualizacije jedinstvenih pejzaža nego psihološki prostor u kojem se taloži iskustvo. Prostor bića u biću. Djela su male paralogije, „krajputaši“ prožeti tihom melankolijom, tugom, ali i prkosom i buntom. To je kritička melankolija koja svijet odvodi u beztemeljnost.Izložba u Atelierima Žitnjak ambijent je sa snimkom kontakt-emisije na lokalnoj radio-postaji. Glazbene želje i kratke opservacije sudionika emaniraju stanje nemoći i pristajanja. Drugi rad sastoji se od riječi ispisanih u „ogledalu“ koje kao takve ne znače ništa, ali upućuju na ono čega nema. Tupost i samoironija. „Zaustavljeni pred pragom, smijemo se, iako ga ne možemo prijeći“. Na zidu postavljena cipela, đonom okrenuta prema promatraču, iskazuje bunt pojedinca i želju za promjenom.'' /Ivan Šeremet/

26. 11. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble