Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Ivana Picelja u galeriji Denise Rene

Na izložbi koja će biti otvorena u galeriji Denise René u Parizu, od 30.10. do 24.11. 2012., bit će predstavljeni Piceljevi radovi, kolaži, grafike i reljef iz 60-tih i 70-tih godina, u kojima Picelj eksperimentira s motivom kruga postižući mnogobrojne optičke efekte.
Suradnja s Galerijom Denise René u Parizu krenula je 1959. godine kada je u ovom prostoru održana umjetnikova prva izložba. Od tada, pa sve do 2010. godine, Picelj je u toj Galeriji, specijaliziranoj za konstruktivističku i op-art umjetnost, redovito izlagao te je bio i autorom grafičkih rješenja nekoliko plakata Galerije.

Galerija Denise René bila je 1966. godine također i izdavač mape serigrafija pod nazivom Oeuvre programme No 1 i upravo je ova mapa karakteristično djelo koje nam ukazuje na cijeli niz ambicioznih projekata koje Picelj poduzima tih, u stvaralačkom smislu, možda najplodnijih godina i koja je bila inspiracijom za odabir radova za izložbu pod nazivom Ivan Picelj – Programirani krugovi.

 Mapa Ouevre programme, s radovima koji se čine kao komjutorske grafike producirane bez kompjutora, reprezentira formalne i sadržajne promjene u Piceljevom stvaralaštvu šezdesetih godina – od jasno vidljivih utjecaja ruskih konstruktivista u njegovom slikarstvu iz 50-tih, Picelj se sve više okreće grafičkim tehnikama i individualizira svoj likovni izraz.

Izložbom Programirani krugovi predstavljamo mali segment iznimno obimnog stvaralaštva ovog autora koji je ostavio dubok trag na području likovnih umjetnosti i grafičkog dizajna druge polovice dvadesetog stoljeća.

Ivan Picelj jedan je od pokretača ovog pokreta i jedan od najistaknutijih hrvatskih pripadnika geometrijske apstrakcije. Tijekom šezdesetih i sedamdesetih Picelj, pored stalnog prisustva na Novim tendencijama u Zagrebu i u inozemstvu, intenzivno izlaže na svim većim i važnijim međunarodnim izložbama konstruktivističke umjetnosti u Europi i Americi te stvara zavidnu internacionalnu karijeru.

26. 10. 2012.

Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble