Urban Cult
Izložbe
marketing

Petar Popijač u Haustor-galeriji LiberSPACE

Novi rad umjetnika Petra Popijača "Ples mahovine" bit će predstavljen ove subote, 26. listopada u 20 sati, u  Haustor-galeriji LiberSPACE.
Umjetnik Petar Popijač reagira na prostor i kontekst. Pri prvom dolasku u haustor, umjetnik uočava mahovinu koja raste iz pukotina betona i asfalta na podu haustora te, uzgajanjem svojevrsne "skulpture u pokretu", stvara poveznicu sa plesnim treninzima koji se svakodnevno odvijaju u plesnom studiju Liberdance.

"Ideja vodilja mi je povezanost pokreta i forme, skulpture i plesa. Mahovina mi je interesantna jer ona je stalno u pokretu - raste ali imamo dojam da je statična. Kretanje mahovine je mnogo sporije od plesa. Mirnoća mahovine je trajnija od mirnoće ljudskog tijela. Ovdje oni egzistiraju zajedno na malom prostoru. Likovnim jezikom želim povezati "statičnu" i pokretne forme u materijalu/mediju na koji nailazim u samom haustoru. Plesni treninzi prolaze, a mahovina u haustoru ostaje. I tako iz dana u dan."- objasnio je Popijač.

Petar Popijač umjetnik je najmlađe generacije autora koji su diplomirali na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, no već je široj umjetničkoj publici dobro poznat zahvaljujući nizanju priznanja za svoj rad i zapaženom predstavljanju na značajnim izložbama poput Trijenala hrvatskog kiparstva, Salona mladih, Erste fragmenata i drugih.

25.10.2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble