Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Margarete Lekić "Neslomljivi"

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje četvrte izložbe POPUP projekta pod nazivom "Neslomljivi" osječke umjetnice Margarete Lekić  u petak 19. listopada 2012.19.00 sati u kreativno- izlagačkom prostoru POPUP-a – Trg Ivana Pavla II., Osijek (bivši prostor Turbo limača).
POPUP projekt predstavlja alternativni kreativno-izlagački prostor čija je svrha predstaviti suvremene kulturne projekte, a glavni zadatak je oživjeti zapuštene gradske prostore. Nakon prve tri izložbe, POPUP4 najavljuje Margaretu Lekić i njezinu izložbu pod nazivom Neslomljivi.

Opis rada: Serija radova: Neslomljivi, 2012. 
Gledajući iz perspektive mitologije jaje označava život, a život je energija. Prema zakonu očuvanja energije ona je neuništiva. Dakle, ako je energija neuništiva i život je neuništiv, pri čemu dolazimo do zaključka da je i jaje neuništivo, odnosno u ovom slučaju  prividno otporno na sile gravitacije, na udarce, neslomljivo.   

Životopis:
Margareta Lekić rođena je 1982. u Osijeku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007. godine. Studijski je boravila u SAD-u (Indiana University of Pennsylvania, Indiana, PA, 2005. i Massachusetts College of Art and Design, Boston, MA, 2010.) i Austriji (International Summer Academy of Fine Arts, Salzburg, 2009.). Trenutačno je na poslijediplomskom doktorskom studiju, također na ALU u Zagrebu. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

17. 10. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble