Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe Pavla Hegeduša

Izložba "Tri Katedrale" Osijek, Đakovo i Pečuh instalacija je fotografija, printova, monografija,slika i refeleksija.
Otvorenje izložbe održat će se  u subotu, 6. listopada 2012.g., u 18.00 sati, u Galeriji Kazamat, Jagićeva 2 - Tvrđa u Osijeku.

Autor se dominantno bavi vrlo interesantnom morfološkom temom tretirajući lik ili tijelo kao stvaratelja uzorka (fraktal u informatici). U svrhu ilustracije i dokaza višeslojno postavljenih teza autor odabire za istraživanje tri karakteristična regionalna motiva sa znakom entiteta: to su katedrale u Đakovu i Pečuhu, te konkatedrala u Osijeku.

Istraživanja obuhvaćaju tematske sklopove od ambijentalne prisutnosti (vizure unutar grada, pejzaža, regije), preko arhitektonskog i vjerskog izraza (simbolika, sveci-zaštitnici, ikonografija, memorija), do oblikovnih detalja (rozete, vitraji, garguji, freske, plastika), te do razmatranja prapovijesnih, povijesnih i recentnih autorskih refleksija. 

Realizaciju ovako definiranog programa autor je predstavio obimnim detaljnim sinopsisom s ilustrativno i tekstualno obrazloženim tezama i načinom njihove prezentacije. Sam sinopsis kvalitetan je temelj za katalošku prezentaciju cjelovitog projekta.

Obuhvaća razmatranja nastanka, projektiranja i gradnje sve tri crkve, njihovo slikarsko i skulptorsko ukrašavanje, te njihove komparativno poruke izražene putem korištenja citata i autorovih opservacija.

Sama izložba osmišljena je kao ambijentalna instalacija realnih fotografija izložaka i slikarsko-digitalnih intervencija kojima se interpretira i akcentuira razmatrani eksponat i pročišćava do grafičke razine znaka i simbola.  

3. 10. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble