Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Gola subjektivnost

Otvorenje izložbe Gola subjektivnost autorice Dine Ivan održat će se sutra, 3. listopada, u Kuli Lotrščak u 19 sati.
„Oni su svi goli. To nisu crno-bijela tijela na koje lijepo pada svjetlost i čini igru tame i svjetla, pretvarajući tijela u skladne kipove, to nije ni erotičnost sama po sebi, misteriozna i ona koja se samo naslućuje. To su opušteni ljudi u nekim svakodnevnim ili manje svakodnevnim situacijama koji su goli i vide im se lica, koja su jednako tako opuštena i gola i otvorena. Oni se sasvim vide. Bježala sam od stereotipa (u prikazivanju seksualnosti) i općih mjesta. Željela sam povezati seksualnost i osobnost i učiniti je vidljivom, ne tabuiziranom i ne pretjeranom, onoliko vidljivom koliko je vidljiva i na ljudskom licu.- rekla je Dina Ivan.

Snapshot ili Brzo okidanje ciklus je koji postoji kontinuirano već deset godina. Zamišljen je kao ciklus koji će pružiti šansu neposrednog reagiranja na recentnu produkciju umjetnika koji se služe fotografijom kao svojim primarnim medijem.

U 2013. godini Galerija Klovićevi dvori aktivno radi i na predstavljanju stranih fotografa u sklopu Snapshot ciklusa. Tom će se prigodom sam koncept ciklusa useliti u prostor podruma Galerije Klovićevi dvori gdje će nam svoje radove predstaviti umjetnici Micha Bar-Am, Ara Guler, Steve McCurry i mnoga druga zanimljiva svjetska imena.  

U redovnom progamu najavljene su izložbe mlađih autora poput Petre Mrše ili Petre Slobodnjak, Dinke Radonić ili Nives Sertić, kao i one afirmiranih majstorica i majstora poput Ivane Vučić, Sandra Đukića i Sandre Vitaljić.

2.10.2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble