Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe Paper Based Desing

Paper Based Design izložba obuhvaća radove nastale na radionici inovativnog dizajna održanoj u veljači 2011. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u trajanju od pet dana i bila je namijenjena studentima ALU pod vodstvom mentorice doc. Natalije Nikpalj i suradnice doktorandice Ane Sladetic.
Radionica je imala za cilj potaknuti studente da uvide, postave, prepoznaju konkretan problem i razvijaju vlastiti proizvod koji rješava određeni problem na inovativan način. Temeljni je zadatak polazio od osmišljavanja inovativnog načina rješavanja funkcionalnog problema; primjerice sklopiti papirnatu čašu koju je moguće odložiti da stoji samostalno, bez prevrtanja.

Zbog ekonomičnosti i smanjenja troškova radionica je bazirana na dostupnim materijalima – u prvom redu papiru – no lepeza rješenja i prototipova obuhvaća i druge jeftine i reciklažne materijale.

Pri oblikovanju pažnja je posvećena pakiranju, jednostavnosti transporta, lakoći primjene te što jednostavnojoj montaži proizvoda. Proizvodi koje su studenti razvili često imaju svojstvo multifunkcionalosti kao primjerice podna prostirka koja sklopljena postaje stolić za kavu; ljuljačka za djecu koja presložena postaje troimenzionalna puzzle slagaljka, tunel ili brijeg; polica u obliku trapeza koja modularnim kombiniranjem postaje višefunkcionalni predmet od posude za cvijeće do sustava za sjedenje.

Ostali proizvodi pokrivaju širok spektar primjene od didaktičkih knjiga za slaganje, rasvjetnih tijela do sjenila za prozor i predmeta koji dijele prostor na zabavan način. Trinaest je studenata na originalan i inovativan način osmislilo 17 duhovitih koncepata koji su zajedno sa svakim prototipom predstavljeni vertikalnim prostornim markerom na žutoj ceradi kao dijelom prostornog dijela prezentacije.

Više detalja o svakom konceptu može se pronaći na spomenutim markerima na samoj izložbi. Izložba se otvara u utorak, 2. listopada 2012. u 20 sati, a ostaje otvorena do 6. 10. 2012. radnim danom od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati.

1. 10. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble