Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Mariborski projekt Rebecce Horn

U petak je u sklopu Maribor europski grad kulture otvorena izložba Rebecca Horn i suradnici koja će biti otvorena do 11. studenog 2012.g. u mariborskoj Umetnostnoj galeriji.
Izvijestili smo da je otvorena izložba europske umjetnice Rebecce Horn sa suradnicima, grupom mladih umjetnika iz različitih dijelova svijeta. 

Rebecca Horn izabrala je Matthiasa Deumlicha, Ali Kaafa, Antonia Paucara, Jacoba Schaible i Markusa Wustea, koji su prikazali svoja najreprezentativnija i najnovija dijela koja su se savršeno uklopila u Horninu retrospektivu.

"Pristala sam na izložbu u Sloveniji iz razloga što je ovogodišnja prijestolnica europske kulture i ujedno što je država prošla kroz nekoliko promjena vlasti i režima. Slovenija je spoj starog nasljedstva komunizma i modernog kapitalizma, te je prošla kroz dva rata, jedan veliki svjetski i drugi manji unutar vlastite države." poručila je Rebecca Horn. Izložba je spoj modernog i starijeg naraštaja.

Mladi suradnici koji su radili s gđom. Horn izabrani su zbog svojih velikih talenata i različitosti, jer dolaze iz svih dijelova svijeta. Izložba je prikaz retrospektive Rebecce Horn koja se proteže na dva kata mariborske umjetničke galeriji. Mladi umjetnici i gđa. Horn uspjeli su ukomponirati  svoja dijela s djelima velike umjetnice. Na izložbi dolazi do izražaja spoj vizualnih i audio osjetila.

Mladi umjetnik Jacob Schaible u svojim djelima koristi svakodnevni dodatak jelima sol, koju brojni ljudi uzimaju zdravo za gotovo. Ovaj mladi umjetnik je pokazao kako sol osim nutritivne vrijednosti ima i umjetničku vrijednost. Njegove slike izrađene od otopine soli i boja, prikazuju dječačku zaigranosti jer se svaka slika može promatrati iz različitog kuta gledanja, te ovisno što nam mašta stvori u našoj glavi.

Umjetnik Markus Wuste za svoja djela izabrao je više tradicionalni materijal mramor,  u kojem izrađuje svakodnevne predmete kao što su boce ili na ovoj izložbi predstavio je svoj plastični stolac u mramoru.

Matthias Deumlich se odlučio na spoj zvuka i pokreta, njegove instalacije izrađene su od svakodnevnih materijala, na ovoj izložbi predstavio je svoju instalaciju s plastičnim čašama koje proizvode različite boje zvukova.  

Damaški umjetnik Ali Kaaf koristi za svoj djela papir, fotografiju i nedavno se odlučio za izradu skulptura iz stakla. Njegov izbor materijala omogućava mu prikaz različitih stanja i osjećaja u pojedinačnom radu.

Rad Antonio Paucar bazira se više na performansu, njegovi radovi su najčešće izrađeni od slamki, te promatrač mora sudjelovati u njegovom radi, pogledom prateći kretanja slamki i otkriti njihov početak i kraj sa skrivenom porukom.

Djela ovih mladih umjetnika savršeno su se uklopila i nadopunila retrospektivu djela Rebecce Horn. Pošto i sama umjetnica služi audio i vizualnim tehnikama, djela su se međusobno nadopunjavala. Sklad i povezanost audio i vizualnih osjetila omogućila je da izložbu doživimo u punome smislu i da se lakše povežemo s mišlju autora.

Izložba je spoj modernog s tradicionalnim materijalima i svakodnevnim stvarima koje ponekad ne bi možda doživjeli kako umjetničko djelo. Skupina umjetnika s Rebeccom Horn uspjeli su pobuditi u promatraču sva osjetila i dati cjelokupni doživljaj djela. Kroz cijelu izložbu se proteže zvuk koji vas prati cijelim putem i mijenja se kako napuštate svaku prostoriju. Da više ne duljim, izložba je vrijedna posjeta, kratki uvid smo vam pripremili u našoj galeriji kako bi se možda lakše odlučili na posjet. Ipak slika je samo dio cjelokupnog doživljaja izložbe.

1. 10. 2012.

Nives Srpak
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble