Urban Cult
Izložbe
marketing

Pušenje u Gliptoteci

Svi ljubitelji pušenja, ali i njegovi gorljivi protivnici, moći će od 4. listopada u Gliptoteci HAZU pogledati izložbu ‘Kultura pušenja: Od tabua do tabua’ koja prikazuje ovu ovisnost na velikom platnu.
U izložbi ‘Kultura pušenja: Od tabua do tabua’ u Gliptoteci HAZU nije riječ o zagovaranju ili protivljenju cigareti već se po prvi puta obrađuju prikazi pušenja u našem slikarstvu, za koje je zaslužan Igor Zidić.

Ova opsežna izložba pokušava odgovoriti na pitanja koja je uloga cigarete u društvu i među umjetnicima raznih razdoblja. Tako među brojnim suvremenim slikama ali i onima iz povijesti umjetnosti možemo vidjeti slavni Portret slikara Benkovića Miroslava Kraljevića, Autoportret s cigaretom Vilka Gecana te Autoportret s beretom Vlahe Bukovca.
pusenje--Gecan_470.jpg
Autoportert Vilka Gecana
Osim slika na izložbi se mogu vidjeti i fotografije koje prikazuju umjetnike s cigaretom ili zadimljene barove. Tu se još nalaze i brojni predmeti vezani uz pušenje poput lula, kutija za cigarete, ali i neke od prvih reklama koje promoviraju pušenje.

Ukoliko želite saznati zanimljive podatke o povijesti ove ovisnosti i pogledati cijenjena slikarska djela nemojte zaobići ovu jedinstvenu izložbu. S obzirom na broj pušača u Hrvatskoj vjerujemo da će odaziv biti i više nego zadovoljavaući.

1. 10. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble