Urban Cult
Izložbe
marketing

Poziv za izlaganje na NUS-u 2013.

NUS je međunarodni festival suvremene umjetnosti na kojem se grupnom izložbom i popratnim programom prezentiraju široj splitskoj publici radnovi suvremenih umjetnika iz Splita i regije imajući za cilj njihovu afirmaciju ali i promociju suvremene umjetnosti općenito.
Prošlogodišnji NUS održan je u siječnju 2012. godine te se pokazao kao izuzetno uspješna manifestacija visoke posječenosti kako na samom otvorenju tako i na ostatku 8-dnevnog programa održanog na više različitih lokacija grada Splita. S obzirom na prošlogodišnje iskustvo (zaprimljeno 110 prijavnica izlagača s 223 rada, za izlaganje je odabrano 70 umjetnika iz 9 država koji su se predstavili sa 101 umjetničkim radom) očekujemo i na NUS-u 2013 minimalno 70 sudionika iz barem 10 država, te kao i do sada, popraćenost od strane svih relevantnih medija. Očekuje se preko 2000 posjetitelja festivala.  

Tema NUS-a 2013 je ‘Tabu’ pa će u skladu s temom čitavo događanje biti fokusirano na propitkivanje društvenih tabua, objektivnih problema današnjice i pokušaja pronalaženja njihovih rješenja, a sve to uz kreativan i svjež pristup svojstven upravo umjetnicima.

Program NUS-a obuhvaćati će grupnu izložbu, projekcije, javne tribine, predavanja, 8-dnevnu alternativnu knjižnicu, performanse, akcije i intervencije u javnom prostoru, a odvijati će se u prostoru Multimedijalnog kulturnog centra (MKC) Split, te na ulicama grada. 

Tema NUS-a 2013: “TABU”   Iz rječnika stranih riječi B. Klaića: tabu, tabua, mn  tabui polin. (iz maorskog jezika)
1.kod primitivnih naroda - zabrana koja se stavlja na neki predmet, rad, riječ i sl; narušavanje te zabrane povlači tobože za sobom tešku bolest, smrt;
2.prenes. zabranjeni predmeti, pitanja, mišljenja i sl; nešto posvećeno, sveto, što se nesmije dirati, nepovredivo; velika i nedokučiva, nepristupačna tajna; tabuirati, -buiram - proglasiti nešto za tabu, učiniti nepristupačnim, pretvoriti u tabu; isto i tabuizirati, -iziram.           

Prijavnica se može naći na linku:  https://www.facebook.com/pages/NUS-Neafirmirana-Umjetnička-Scena        

Rok za prijavu za sudjelovanje je 31. listopada 2012. 

19. 9. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble