Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe Andreje Živko "Prozori u moj svijet"

S radošću vas pozivamo na otvorenje nove sezone izložbi u Kulturnom klubu O'grada! Začinjemo veselo izložbom Andreje Živko "Prozori u moj svijet", u subotu, 22. rujna 2012.g. u 20.00 sati (Trg siječanjskih žrtava 8).
Andreja Živko rođena je u Koprivnici  u 11.55 (pet do dvanaest). Valjda je tako trebalo biti! Živi već dugo u malom gradu Đurđevcu! Odrasla je u široj obitelji; mama, baka, djed,ujaci, bratići...u  velikom dvorištu.  Najdraže igračke: čekić, čavli, škare, boje, drvo, papiri. Završila je osnovnu i srednju školu u Đurđevcu s neprocjenjivo dragim prijateljima. Potom ju je put nanio Zagrebu gdje je,  skoro u roku,  završila Učiteljsku akademiju , smjer predškolski. Vrlo brzo  se zaposlila i odlučila na svoju obitelj! Danas je ponosna  mama Ele i Andrije!U desetogodišnjem radu s djecom u vrtiću osjetila je kako je  srce vuče slikarstvu tako da daljnje obrazovanje nastavlja na učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn- "Studio Tanay" u Zagrebu. Odlučila je napustiti vrtić i potpuno se posvetiti svom slikarstvu kojeg od milja zove ART OF MY HEART. Sada je  sretna jer radi ono što voli!    

Predgovor pov. umjetnosti Nirvane Silnović Prozori u moj svijet Tko gleda van, sanja; tko gleda unutra, budi se. Carl Gustav Jung  
Kad promatramo umjetnička djela, mi zapravo zavirujemo u skriveni, unutrašnji svijet pojedinca koji je svoje najdublje priče i iskustva odlučio podijeliti s nama. Način na koji je to ostvareno i mjera u kojoj nam je dozvoljeno gledati govore o karakteru i osobnosti pojedinog umjetnika. Andreja Živko simbolično nam već samim nazivom izložbe – Prozori u moj svijet – daje do znanja da će s nama podijeliti intimne trenutke svoje životne priče, trenutke vječne inspiracije i kreativne snage.

Već na prvi pogled svijet Andreje Živko uvlači nas u sebe svojom neposrednošću, razigranošću i optimizmom. Ljudski likovi, ptice, ribe, kuće i brodovi stalni su motivi/simboli Andrejinih slika koje nastaju kombiniranom tehnikom akrila i kolaža. Upečatljivi bogati kolorit u skladu je sa sveopćom poetikom djela; boje su tu da animiraju motive koji ogrnuti svojim novim ruhom žive u nekoj novoj dimenziji – dimenziji s onu stranu ogledala. Pritom oni nisu ništa manje stvarni nego svijet koji nas okružuje. Naprotiv, oni su stvarniji i istinitiji. Andrejina djela refleksija su svijeta koji ju okružuje, svakodnevnih situacija, ljudi, međuljudskih odnosa viđenih na poseban i Andreji svojstven način. Prozori u Andrejin svijet prozori su u sam život koji, iako nam se može učiniti nestvarnim, progovara o pravim i iskrenim vrijednostima i bogatstvima življenja.

Često su slike popraćene rukom ispisanim natpisima, autoričinim porukama kojima nas navodi na smisao emocijama ispunjenih djela (ljubav; moje putovanje; volim ovaj grad i sl.). Na taj način pretvara ih u simboličke osobne manifeste čije naputci, ako ih slijedimo, vode s onu stranu ogledala. Otvorivši nam prozore u svoj svijet Andreja nam je dopustila da zavirimo u najskrovitije kutke njenih misli. Jezik kojim to postiže lako dopire do svih nas, što je jedna od najvećih kvaliteta ovih djela.  

Izložba ostaje otvorena do 24. listopada 2012.

20. 9. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble