Urban Cult
Izložbe
marketing

Galerija 90-60-90 predstavlja izbor video radova Sonje Vuk

Pogon  Jedistvo vas poziva 25. rujna 2012.g. u veliku dvoranu od 19.00 sati na otvorenje video radova Sonje Vuk, koji će se održati i 26. rujna 2012.g. od 16.00 do 21.00 sati.
Video radovi jedne osobe potječu iz njezinih različitih životnih razdoblja, no, istodobno i u istom prostoru, svojevrsno su upoznavanje s tom osobom. Iako prezentirani video radovi imaju različite teme i interese, s obzirom na domenu privatno – javno, oni tvore cjelinu, baš kao što je i svaka osoba cjelina međusobno povezanih sustava vrijednosti, interesa, motiva, stavova… te svih biološki datih i stečenih osobina koje su u međusobnoj interakciji.

Osobine pojedinca/pojedinke nastaju u procesu interakcije s okolinom te u jedinstvenom načinu prilagodbe pojedinca/pojedinke njegovoj/njezinoj okolini. Svaka je osoba jedinstvena prema načinu na koji rješava svoj ljudski problem, smatra Fromm, no ističe i da je slična ostalim ljudima, budući da s njima dijeli općeljudsku situaciju i njoj svojstvene egzistencijalne dihotomije. Važno je, stoga, neprekidno promatrati samog sebe, svoju okolinu te ono što nas je odredilo i određuje nas.

Ovi video radovi istražuju upravo to: intimno, društveno, povijesno, etičko… Sve ono što njihovu autoricu definira kao osobu. Na izložbi će bit prikazani slijedeći video radovi: MY WAY, 2006, 1’4’’ MENTAL PRISON, 2006, 3’11’’ MATERIAL GIRL IN A MATERIAL WORLD, 2010, 1’17’’ REKONSTRUKCIJA, 2009, 15’32” ZORRO PROJECT, 2008, 16’13’’ RIBE (dio instalacije Home Sweet Home), 2003  

Sonja Vuk završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu (nastavnički odsjek/slikarstvo); Akademiju likovnih umjetnosti i umjetničkog obrazovanja u Tilburgu, Nizozemska (trodimenzionalni odjel) te poslije-diplomski studij iz trodimenzionalne umjetnosti na istoj. Stekla je titulu magistra umjetnosti iz videa i novih medija na Akademiji za likovnu umjetnost i oblikovanje u Ljubljani, Slovenija te pohađa doktorski studij iz likovne pedagogije na Pedagoškom fakultetu u Ljubljani.

Sudjelovala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama te video festivalima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Grčkoj, Islandu, Estoniji, SADu, Velikoj Britaniji, Švedskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Argentini, Meksiku, Italiji, Indiji, Japanu, Jordanu,Turskoj, Bosni i Hercegovini, Španjolskoj, Kini, Venecueli, Sloveniji, Armeniji, Rumunjskoj, Latviji i Libanonu,  na mjestima kao što su Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatska; White Columns, New York, SAD; Flint Institute, Michigan, SAD; International Musum of Women, San Francisco, SAD; Akureyri Art Museum, Island; Kunstlerhaus, Graz, Austrija; Tallin Art Hall, Estonija; Arnolfini, Bristol, Velika Britanija, KHM Keln, Njemačka itd.

Dobitnica otkupne nagrade Sveučilišne biblioteke na 21. salonu mladih, Zagreb i dobitnica jednakovrijedne nagrade na IX. Triennalu kiparstva, Zagreb. Bavi se instalacijama, video umjetnošću te socijalnim i edukativnim projektima.

Njezini radovi nalaze se i u zbirkama – Sveučilišna biblioteka (fundus crteža), Zagreb,Hrvatska; Institut za suvremenu umjetnost, Dunaujvaros, Mađarska; International Museum of Women, San Francisco, SAD; Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, Hrvatska. Zaposlena je  na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

19. 9. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble