Urban Cult
Izložbe
marketing

Bicikliranje o Pešči

Za posljednji dan Dana Pešče KC Peščenica i Muzej kvarta pozivaju sve ljubitelje bicikliranja i istraživanja da se pridruže subotnjoj akciji u 18h.
pescenica-kvartura250px.jpg
Bicikliranje započinje na Kvaternikovom trgu od kuda će se ruta kretati kroz Borongaj prema Žitnjaku, točnije do Ateliera Žitnjak koji su smješteni u nekadašnjoj osnovnoj školi.

Grad Zagreb ju je preuredio u umjetničke atelje i dodijelio umjetničkoj neprofitnoj organizaciji Atelieri Žitnjak koja okuplja 15-tak likovnih umjetnika. Biciklisti će moći ući u prostor atelijera i vidjeti prostore u kojima stvaraju umjetnici. Biciklistička ruta vodi dalje do Jezera Savica (120 jezera - ornitološki rezervat - omiljeno okupljalište zagrebačkih ribića), sve to na 10 minuta od centra grada, na Peščenici!  

Ova biciklistička ruta osim upoznavanja kvarta ima za cilj ukazati i na problem urbanističkog planiranje razvoja grada koji  u svom početku nije uključivao biciklističku infrastrukturu čime su biciklisti, ovdje još i danas, osuđeni na kretanje gradskim prometnicama.
uređene-pešće-250px.jpg
Također akcijom "VOLIM PEŠĆU 2012" – novo lice na fasadi KCP-a nastavljamo oblikovanje vizualnog identiteta Peščenice. Do sada smo oslikali mnoge zidove zgrada i škola, a prošle godine u akciji je sudjelovalo Lonac koji je svojim radom "Time catcher" dao novi vizualni identitet Kulturnom centru. Ove godine u akciju je uključen  mladi i vrlo talentirani street art umjetnika Svenkie. On će oslikati drugi zid KCP-a. Simpatičan medvjed, autorov prepoznatljivi lik  novo je umjetničko djelu u Ivanićgradskoj ulici! Svenkie je trenutno student Grafičkog fakulteta u Zagrebu i vrlo aktivan član Zagrebačke grafiti scene. Njegovi radovi mogu se naći u Branimirovoj ul. i na mnogim drugim lokacijama u gradu!

Ovom akcije ćemo uočiti razlike u planiranim i neplaniranim dijelovima kvarta, prepoznati specifične markere i vizure koji stvaraju njegov specifičan identitet i na kraju sve sudionike dovesti do Kulturnog centra Peščenica na završni tulum Dana Pešče na kojemu nastupaju fado pjevačica Jelena Radan u 21.30 h i DJ Mario Kovač – D'Elvis u 22.30 h.

16. 6. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble