Urban Cult
Izložbe
marketing

Jasminka Končić u Galeriji događanja

Izložba "Lijepom našom" vodič je kroz folklorna bogatstva Hrvatske.
No osim ljepota i kulturnog nasljeđa, podsjeća nas na blisku političku prošlost. Umjetnica izlaže pet narodnih nošnji pri čemu se koristi suvremenom  tehnologijom. Ornamenti nisu vezeni već su na tkaninu naneseni digitalnim tiskom. Neizbježna je dakle reproducibilnost današnjice koju ne može izbjeći niti tradicija.  

Nezaustavljivi protok vremena, klizne vrijednosti i tradicije uvezuju se u ornamente narodnih nošnji. No u nošnje Jasminke Končić uvezeni su oni koji se često pozivaju na tradiciju i koji sve rade za i zbog tradicije i naroda  –  političari. Poput zastave, i nošnja je ovdje paravan za zakulisne igre.  

Kako je umjetnica Jasminka Končić okarakterizirala i kritizirala političku scenu Hrvatske provjerite na izložbi «Lijepom našom» u Galeriji događanja od 18. svibnja.        
JASMINKA KONČIĆ rođena je 1973. u Zagrebu. Diplomirala je grafiku u klasi profesora Miroslava Šuteja na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je apsolventica na poslijediplomskom studiju kiparstva na ALUO Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, u klasi profesora Alena Ožbolta. Radi kao docentica na kolegijima Modnog dizajna u Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za vrijeme studija na ALU u Zagrebu 1996. godine jedna je od osnivačica grupe ''Daklelososi'' s kojom je izvodila modne performanse. Umjetnička je voditeljica ''Green room'' galerije u Zaboku. Članica je HDLU-a Zagreb.

13. 5. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble