Urban Cult
Izložbe
marketing

Dvije autorice izlažu "Dvije stvarnosti"

Izložba Dviju mladih autorica, Maje Pratengrazer i Valentine Hršak, otvara se u subotu, 12. 5. 2012.  u 19 sati u kulturnom klubu O'GRADA  (Trg siječanjskih žrtava 8).
Maja Pratengrazer rođena je 05. studenog 1985. u Zagrebu, a živi i stvara u Kumrovcu. Nakon završetka srednje škole u Zaboku, upisuje studij novinarstva, a kasnije se prebacuje na Visoku školu za poslovanje i upravljanje "Baltazar Adam Krčelić" u Zaprešiću, gdje 2010. godine završava stručni studij menadžmenta u kulturi.

Crtanjem i slikanjem se bavi otkako je prvi put uzela olovku u ruke. U tijeku osnovnoškolskog obrazovanja triput je sudjelovala na otroškoj likovnoj koloniji „TRGATEV“ u Bistrici ob Sotli(SLO) i to 1994., 1997. i 1999.  2004. radila je ilustracije za školski list Srednje škole Zabok.

Do 2010. uglavnom je radila olovkom i ugljenom, a tada je, na sugestiju prijateljice, počela upotrebljavati boje – najprije temperu, pa uljane boje, a potom i akrilne boje, koje sada najčešće koristi. Iako joj je ovo tek prva izložba, iza sebe ima velik broj radova, te bi uskoro mogla početi planirati i slijedeću.

Valentina Hršak rođena  je u Zagrebu 1980. godine, i  već je od malih nogu šarala po pločnicima oko zgrade. Kao osnovnoškolka oslikavala je časopise i listove iz učeničkih mapi, a nakon završene srednje škole u Zaboku, upisala je Tekstilno-tehnološki fakultet i paralelno s njim tečaj slikanja kod umjetnice Viktorije Žagmeštar. 

U sklopu tečaja počela je otkrivati razne tehnike slikanja: akril, oslikavanje stakla, svile, encausticu (slikanje voskom), te oblikovanje i modeliranje u glini. 2001. godine odvažila se na prvu samostalnu izložbu i to  na «domaćem terenu» u Gradskoj knjižnici u Pregradi. Do sada je imala 3 samostalne izložbe, a sudjelovala je i na slikarskim natječajima "Ex tempore Selce".

Izložba ostaje otvorena do 02.06.2012.


11. 5. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble