Urban Cult
Izložbe
marketing

„Bodies Revealed” u ljubljanskom Gospodarskom razstavišču

Izložba koja je privukla pozornost milijuna posjetitelja širom svijeta, otvorena je u ljubljanskom izložbenom i kongresnom centru, Gospodarsko razstavišče, od 12. 4. - 16. 9.
Ako ste propustili ovu fascinantnu izložbu koja se u zagrebačkim Klovićevim dvorima prikazivala pred 2 godine, posjetite je u susjednoj Sloveniji. 

Projekt “Bodies revealed” predstavlja Vam i u potpunosti razotkriva tajnu ljudskog tijela. Omogućava i onima koji ne pripadaju medicinskoj struci da vide i nauče nešto više o ljudskom tijelu.

Izložba prikazuje cjelovite primjerke ljudskog tijela i više od 180 pojedinih uzoraka pomno seciranih i sačuvanih organa i dijelova tijela. Na izložbi su tjelesni sustavi i njihove funkcije prikazani na znanstven način tako da o njima možemo više naučiti.
Izložba istovremeno slavi ljudsko tijelo, te njegove isprepletene sustave i funkcije, ali i prikazuje štetan učinak bolesti i nezdravog načina života. Pruža jedinstvenu priliku za podučavanje ljudske anatomije, fiziologije, biologije i kemije.

Izložba se sastoji od devet jedinstvenih galerija u kojima možete razgledati: kostur, mišiće, živčani, dišni, mokraćni i gastrointestinalni sustav; zatim rođenje, krvne žile i endokrini sustav.

Izložbena tijela nisu tipični anatomski  modeli, tijela su stvarna i  obrađena postupkom konzumacije polimerima prilikom kojeg tekućinu u tkivu zamjenjuje silikonska guma.

Izložba je prikazana u New Yorku, Las Vegasu, San Diegu, Rio de Janeiru, Beču, Kopenhagenu, Barceloni, Ateni i mnogim drugim većim gradovima širom svijeta. Od otvaranja u studenom 2005. godine, samo je u New Yorku izložbe posjetilo više od 2.000.000 ljudi.

Više informacija o izložbi i ulaznicama možete pronaći ovdje.

25. 4. 2012.

A. T.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble