Urban Cult
Izložbe
marketing

Timing Diagrams @ Galerija Mochvara

Puno je razloga za slavljeničko raspoloženje na Trnjanskom nasipu. Najdraži mochvarni klub slavi ni manje ni više nego prvu tinejdžersku jubilarku. Rođendan broj 13 Galerija Mochvara matičnom klubu čestita 20.4., u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, s početkom u 20.00 sati, kada slovenski sound artist Marko Batista starta s izvedbom rada nazvanog Timing Diagrams.
Batistu u ulozi "glazbenika" na, više nego atraktivnom retro-futurističkom instrumentu kojeg je sam osmislio i sastavio, prati Boštjan Čadež, odgovoran za vizualni dio. Formula performansa je jednostavna: zvuk + slika + mehanizam.
Timing_Diagrams-txt.jpg
Tijekom performansa ti su elementi znak za tri različita aspekta stvarnosti koji se isprepliću: elektronički, digitalni i mehanički. Prvi element zvuka izvodi se bez ikakve digitalne manipulacije, za razliku od slike koja je projicirana na velike bočne površine i centralni fragmentirani dio.

No slika je hirovita, kao i zvuk, i neće se ponašati onako kako to od nje očekujete: nepredvidivost njihovog odnosa je uzbudljiva i uznemirujuća jer nikako ne paše našoj linearnoj logici koja u svemu traži simetriju i podudaranje.

Treći element formule predstavljen je u obliku mehaničkog uređaja koji reagira na komande instrumenta. Njime je zaokružen sistem hibridnih veza između tri temporalna dijagrama: elektroničkoga zvuka, digitalne slike i mehaničkoga kretanja.  

Na kraju formule, iza znaka jednakosti, stoji stimulacija i stanje potpune uronjenosti u tehnologijom određeni krajolik. Zvuk + slika + mehanizam = ambijent: ali ne onaj koji priča neku priču i narativno komunicira značenja, nego onaj koji puno neposrednije uvlači i uranja publiku u nove načine percipiranja zvuka, u drugačije slušanje zvučne i bučne izvedbe, u korištenje osjetila na novim razinama.

Upad je besplatan! 

19. 4. 2012.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble